NATO'nun Bir Numarası Ankara'da! ABD Operasyonunu Değerlendirerek Hedefin Ne Olduğunu Açıkça Duyurdu

TAKİP ET

Ankara'ya ziyarette bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, gündem konusunda ABD'nin Suriye'yi vurması olduğunu belirterek 'Operasyon Rusya, Esad ve İran'a açık mesajdı' ifadelerinde bulundu.

Ankara’ya ziyarette bulunan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, gündem konusunda ABD’nin Suriye’yi vurması olduğunu belirterek ‘Operasyon Rusya, Esad ve İran’a açık mesajdı’ ifadelerinde bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltanberg bugün Ankara’ya kritik bir ziyarette bulundu. Stoltenberg’in yaptığı ziyarette gündem ABD ve koalisyon ülkelerin Suriye’ye gerçekleştirdiği operasyon olurken Türkiye’nin net ve güçlü duruşunu takdir ettiğini belirtti. 

OPERASYON KİME AÇIK MESAJDI?

ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Stoltenberg, gerçekleştirilen operasyonun ilk olarak Esad rejimine daha sonrada rejimin destekçileri Rusya ve İran’a açık mesaj olduğunu aktardı. Gerçekleştirilen bu operasyonun uluslararası kamuoyunun kenarda sessiz sedasız oturmadığını gösterdiğini söyleyen Stoltenberg, Türkiye’nin operasyona verdiği desteğinde memnuniyet verici olduğunu belirtti.

MACRON RUSYA’YLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan tüm dünya gündemine oturan Suriye saldırısı sonrasında açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’yla ilgili ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Rusya’yla ilgili diyalog olabileceğini ancak bunun için güçlü bir ittifak çizgisi olması gerektiğini belirtti.

‘KİMYASAL SİLAH KULLANMA KAPASİTESİNİ AZALTACAK BİR OPERASYONDU’

Suriye operasyonuyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulunan Stoltenberg, operasyonun kapsam ve meşruiyeti için söz konusu kimyasal silahların gelecekte kullanılma ihtimalinin tamamen ortadan kalkmadığını ancak kapasite olarak azaldığını belirtti. Öte yandan Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın almasını da değerlendiren Stoltenberg, bunun ulusal bir karar olduğunu belirterek NATO için tek meselenin bu sistemlerin entegre edilebilmesi olduğunu aktardı.

 

NATO Stoltenberg Ankara ABD Suriye Saldırı Rusya Açıklama