NASA'nın Uyarısı Korkuttu! Mini Buzul Çağı Başlayabilir

TAKİP ET

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Yaptığı araştırmalar sonucunda Yeni İklim araştırması raporunu yayınladı. NASA tarafından hazırlanan raporda 18 yüzyılda görülen Mini Buzul Çağının tekrar yaşanabileceği belirtildi.

NASA tarafından yapılan Yeni İklim araştırması raporu sonucuna göre bu yaz rekor sıcaklıkları yaşayan dünya tarihi bir soğuk yaşamaya hazırlanıyor.  NASA yayınladığı raporunda bu soğuklar için içinde olduğumuz Uzay Çağı’nın ‘Buzul Çağı’ olarak anılmasına yol açacak kadar etkili diyor.

NASA’da görevli bilim insanları güneşin en dış katmanlarında oluşan güneş lekelerini ve dünyanın en üst Atmosfer tabakası olan Termosfer’i inceledi. Yapılan İnceleme sonucunda termosferin soğuyarak daraldığı ve güneş lekelerinin kaydedilmiş en düşük hareketlilikte olduğu belirlendi.

UZAY ÇAĞI'NIN REKOR SOĞUKLARI GELİYOR

NASA tarafından hazırlanan bu raporda denilmek istenen şey oluyor;
“11 yıllık dönemler halinde azalıp çoğalan bu lekeler, iklim koşullarında belirleyici rol oynuyor. Lekelerin az gözlenmesi veya hiç gözlenmemesi, Dünya’nın sıcaklık seviyesini etkiliyor.” Güneşte leke hareketli yüksek olması durumunda termosfer ısınıyor az olması durumunda ise soğuyor. Bu konuda açıklama yapan Uzmanlar güneşte benzer bir uyku evresi ne 18 yüzyılda rastlandığını ve o dönemin tarihte ‘Mini Buzul Çağı’  olarak anıldığını belirterek, “Süreç böyle devam ederse, birkaç ay içinde Uzay Çağı’nın rekor soğuklarına hazırlıklı olmalıyız”  diyor.

 

NASA uyarı son dakika son dakika haberi buzul çağı mini buzul çağı