Musul'da Düğün Salonunda Yangın Çıktı: En Az 100 Ölü, 500 Yaralı

TAKİP ET

Irak'ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangın faciayla sonuçlandı. Havai fişeklerin neden olduğu iddia edilen korkunç yangında ilk tespitlere göre en az 100 kişi yaşamını yitirirken, 500'den fazla kişide yaralandı.

Irak'ın Musul kentinde henüz kesinleşmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangında ilk haberlere göre, 100 kişi ölürken, 150 kişide yaralandı. 

Yaralı Sayısı 500'e Yükseldi

Yerel medyaya düğün salonundaki yangında yaşanan can kaybı ve yaralı sayısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Musul Sağlık Dairesi Müdür Yardımcısı Ahmed Hamdani, Musul'un Hamdaniye ilçesindeki bir düğün salonunda havai fişeklerin neden olduğunun düşünüldüğü yangında en az 100 kişi ölürken, 500'ü aşkın kişinin de yaralandığını söyledi. 

Yangına Havai Fişeklerin Neden Olduğu Tahmin Ediliyor

Yerel basına yangınla ilgili yansıyan ilk haberlerde yangına havai fişeklerin neden olduğu bilgisi yer alırken, yangın sırasında düğün salonunda en az 800 kişinin olduğu bilgisine de yerel basında yer verildi. 

Musul Sağlık Diaresi'nden edindiği bir bilgiyi paylaşan INA haber ajansı ise ilk belirlemelere göre yangında en az 100 kişinin yaşamını yitirdiği ve 150 kişinin yaralandığı bilgisini okurlarıyla paylaştı. 

Yangının çıktığı düğün salonunun olduğu bölgeye çevre illerden destek amaçlı çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ayrıca İçişleri Bakanı Abduemir Şammari'de incelemelerde bulunmak ve yetkililerden yangınla ilgili bilgi almak için bölgeye gidecek. 

Gelin ve damadın dans ederken çıkan yangınla ilgili sosyal medyada yer alan görüntülerde, insanların panik halinde sağa sola koşuşturdukları görülüyor. 

Irak Musul yangın düğün