Müjde Geldi! Yüzbinlerce Memur Alımı Yapılacak

TAKİP ET

Kamu kurum ve kuruluşlarına bu yıl 74 bin memur alınacağı açıklanmıştı. Devlet kadrolarına da sınavla personel alımı devam ediyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarına bu yıl 74 bin memur alınacağı açıklanmıştı. Devlet kadrolarına da sınavla personel alımı devam ediyor. 

2018 Memur alımları başladı. Bu yıl kamuya 74 bin personel alımı yapılacağı belirtilmişti. Kamu kurumlarına alımlar devam ederken, sözleşmeli personel alımları da başladı. 

ADALET BAKANLIĞI EN YÜKSEK ALIMI YAPIYOR
Adalet Bakanlığı, yılın en yüksek alımlarından birine imza attı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre bu yıl sınavla 15 bin 500 adliye ve ceza infaz personeli alınacak. KPSS sınavına giren ve istenen puanı alan kişiler, bu sınava da girmeye hak kazanacak. Bu yılın sonuna kadar memur olmaya hak kazanan kişiler iş başı yapacak. 

HAKİM VE SAVCI ALIMI DA YAPILACAK
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, personel alımına ilişkin detayları açıkladı. 2018 Kasım ve Aralık aylarında bu yıl mezun olacak olan adaylardan Hakım ve savcı alımı yapmayı planladıklarını söyleyen Gül, Adalet Bakanlığı’na 2018 yılında alınacak toplam personel sayısının 15 bin 500 olduğunu ve bu konuda yakın zamanda ilana çıkılacağını söyledi. 

KAMUDA DEĞİŞİKLİKLER DE OLACAK
Seçimlerin ardından hükümet sisteminin değişmesi ile birlikte kamuda da devrim niteliğinde değişiklikler yapılacak. Yeni sisteme göre genel müdür ve üstündeki pozisyonlar Cumhurbaşkanı ile birlikte gelip görev yapacak. Yani yeni hükümet sisteminde artık üst kademe diye bir sınıf da oluşacak. 

memur alımı 2018 2018 memur alımları adalet bakanlığı personel alımı 2018 personel alımı personel alımı 2018 mayıs ayı personel alımı