Muharrem Sarıkaya, "Yüzde 10'luk seçim barajı aşağıya çekilecek"

TAKİP ET

Seçim barajı tartışmalarıyla ilgili Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, dikkat çeken bir yazıyı kaleme aldı. Yüzde 10'luk seçim barajının düşürüleceğini belirten Sarıkaya, "Belki de tamamen ortadan kalkacak" ifadelerini kullandı.

Muhalefet ve yeni kurulan siyasi partilerin erken seçim açıklamalarıyla birlikte dillendirdiği seçim barajı konusunda Muharrem Sarıkaya dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Cumhur ittifakının yeni bir seçim barajı getireceği söylentilerine yeni bir cephe açan Sarıkaya, baraşın indirileceğini yada kaldırılacağını belirtti.

SEÇİM BARAJI DÜZENLEMESİ!

Hükümetin seçim kanununda yapmayı planladığı düzenlemeyle ilgili bir yazıyı kaleme alan Sarıkaya, “Yıllardır tartışılan yüzde 10 barajı da öyle görünüyor ki bu dönemde ilk kez aşağı çekilecek; belki de ortadan tamamen kalkacak” diye konuştu.

SEÇİM İTTİFAKLARI DA YENİDEN ŞEKİLLENECEK!

Muharrem Sarıkaya,TBMM'nin bir aylık tatilin ardından mesaiye başlayacağını ve önündeki gündemler hakkında şunları söyledi, "İttifak ilişkilerinin yeniden şekillenmesinden tutun da bundan böyle seçimlerin işleyişinin nasıl yürüyeceğine kadar birçok konu bu dönemde açıklığa kavuşacak. Yıllardır tartışılan yüzde 10 barajı da öyle görünüyor ki bu dönemde ilk kez aşağı çekilecek; belki de ortadan tamamen kalkacak.

DARALTILMIŞ SEÇİM BÖLGELERİ!

Belki de büyük şehirlerdeki seçim bölgelerini daha daraltan, çok sayıdaki bölge sistemine geçilecek. Yeni seçim sisteminin nasıl şekilleneceği ve barajın hangi düzeyde kalacağı ittifak içinde olmayan partiler arasında işbirliğine de yol açabilir. Çünkü düşük oy oranlarına sahip partilerin hiçbiri daraltılmış bölge sistemini istemiyor. Bu da AK Parti ile MHP’nin ya da CHP ile İYİ Parti’nin konuya yaklaşımlarını farklılaştırıyor."