Muhammed Salah'a Çirkin Saldırı! Polis Harekete Geçti…

TAKİP ET

Liverpool'da forma giyen Mısırlı futbolcu Muhammed salaha yönelik islamofobik tezahürat yapıldığının ortaya çıkması üzerine olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

İngiltere'de pazar günü oynanan West ham United Liverpool maçında Mısırlı futbolcu salah'ın Müslüman kendine yönelik hakaret içeren tezahürat yapıldığını gösteren bir video ortaya çıktı. Sosyal medyada videonun yayılması üzerine polis harekete geçti ve olayla ilgili soruşturma başlattı.

İngiliz kolisinden yapılan yazılı açıklamada, "4 Şubat Pazar günü Londra  Stadı'nda oynanan West Ham - Liverpool maçında bir oyuncuya yönelik ırkçı  ifadeler içeren sözlü saldırıyı gösteren videonun farkındayız. Memurlarımız  videoyu inceliyor. Henüz hiçbir gözaltı yapılmadı ve incelemeler devam ediyor."  ifadeleri kullanıldı. Ayrıca polis görgü şahitlerinin de kendilerine başvurması çağrısında bulundu.

Olayla ilgili olarak West ham United Kulübü de yazılı bir açıklama yaparak grup olarak şiddet içeren ve istismara giren hiçbir davranışı hoşgörü göstermedikleri belirtti ve,  "Herkese açık bir kulübüz. Yaş, ırk, din, inanç, medeni durum, cinsiyet, cinsel  yönelim ve özür ayrımı olmaksızın herkes Londa Stadı!nda sıcak bir şekilde  karşılanır." ifadesi kullanıldı. İngiltere'de örtüsü ve İslam karşıtı gruplar özellikle futbol taraftarları arasında örgütleniyor. İslam karşıtı grupların arasında en çok tanınan  "Football Lads Alliance" son  2 yılda başkent Londra'da gerçekleştirdiği kalabalık yürüyüşlerle gündeme  gelmişti.

 

liverpool muhammed salah islamofobik saldırı son dakika spor haberleri