Muğla'da Köpeğini Aracına Bağlayarak İşkence Eden Sahibe 300 TL Para Cezası!

TAKİP ET

Muğla'da köpeğini aracının arkasına bağlayarak saatlerce sürüklediği ve hayvanı yürüyemez hale getirdiği görüntülerin hızla yayılması ile tepkiler çığ gibi büyüdü. Köpeğin sahibi olan M.B olayın ardından jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Muğla’da köpeğini aracının arkasına bağlayarak saatlerce sürüklediği ve hayvanı yürüyemez hale getirdiği görüntülerin hızla yayılması ile tepkiler çığ gibi büyüdü. Köpeğin sahibi olan M.B olayın ardından jandarma ekiplerince gözaltına alındı. 

'PANTER' İSİMLİ KÖPEK KORUMA ALTINA ALINDI

Geçtiğimiz gün Muğla Köyceğiz ilçesinde bir köpeğe yapılan işkence sosyal medyada oldukça büyük yankı bulmuştu. Köpeğin sahibi aracının arkasına köpeği iple bağlayarak saatlerce sürüklemiş ve hayvanı acımasızca saatlerce sürüklemişti. Bunu gören ve bu görüntüleri dehşetle kaydeden vatandaşlar olaya tepki göstermişti. Çevrede ilerleyen araçlar gördükleri karşısında büyük bir dehşete düştü ve köpeğin sahibinin aracını durdurarak tepki gösterdi. Görüntüler sosyal medyada da hızla yayıldı ve büyük tepkiye neden oldu. Aracın arkasına bağlanan ve saatlerce sürüklenerek vücudunda yaralar oluştuğu belirlenen ‘panter’ adlı köpek olay yerine jandarma ekiplerinin gelmesi ile veteriner kliniğine götürüldü. Görüntüleri ile herkesin içini parçalayan ‘panter’ isimli köpek Ortaca Hayvan Dostları Derneği tarafından koruma altına alındı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri ise köpeğe acı çektiren caniyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan M.B gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. İfadesi alınan M.B için Kabahatler Kanunu çerçevesinde 300 TL para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı. Köpeği koruma altına alan HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, köpeğe bu caniliği yapan kişinin serbest bırakılmasına tepki göstererek bu kişiler için yeni yasa çıkarılmasını ve hayvanlara bu denli işkence yapanların para cezası ile serbest kalmamasını hapis cezasına çarptırılması gerektiğini belirtti. 

 

muğla köpek işkence gören köpek köpeğin sahibine 300 tl para cezası