Muğla'da Kimyasal Paniği! Gelinlik Mağazası'na Gönderilen Koli Hastanelik Etti

TAKİP ET

Muğla'dan alınan bilgilere göre bir gelinlik mağazasına kargoyla gönderilen kolinin açılması sonrasında çalışanlarda baş dönmesi, göz ve boğaz yanması, mide bulantısı ve kaşınma gibi durumlar başladı. Yaşanan olayın ardından söz konusu gelinlik mağazasına Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer ekipler gönderildi.

Muğla’dan alınan bilgilere göre bir gelinlik mağazasına kargoyla gönderilen kolinin açılması sonrasında çalışanlarda baş dönmesi, göz ve boğaz yanması, mide bulantısı ve kaşınma gibi durumlar başladı. Yaşanan olayın ardından söz konusu gelinlik mağazasına Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer ekipler gönderildi. 

Muğla Menteşe ilçesinde bir gelinlik mağazasına gönderilen kargo panik yarattı. Mağazaya kargo ile gönderilen kolinin açılması ile mağaza çalışanlarında baş dönmesi, göz ve boğaz yanması, mide bulantısı ve kaşıntı durumları ortaya çıktı. Yaşanan durum üzerine söz konusu mağazaya Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer ekipleri gönderildi. Olayın yaşandığı Saatli Kule Caddesi üzerine gelen KBRN ekipleri bu bölgeyi karantina altına aldı. Ekipler gönderilen koli ve içindeki malzemeleri özel giysilerle topladı ve incelemek için İzmir’e gönderdi.

Olay yerine gelen ekipler özel kıyafetleri ile mağazaya girerek inceleme yaptı. Aynı zamanda olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerinden özel kıyafetli sağlık görevlileri mağaza çalışanlarından durumdan etkilenen 5 kişiyi ambulanslara alarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Söz konusu giyim mağazası güvenlik şeridine alındı. Aynı şekilde hastanede güvenlik şeridine alınarak vatandaşlar bölgeye yaklaştırılmadı. Durumla ilgili Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin açıklamalarda bulundu. Cihan Tekin, “İlk müdahalede çalışanlarda baş dönmesi, göz ve boğaz yanması, kaşıntı ve mide bulantısı ı belirtileri tespit edilince ambulansla hastaneye getirilerek gözetim altına alındı. Mağaza bölgesinde yapılan incelemelerde ise herhangi bir radyasyon bulgusuna rastlanılmadı. Ancak gelinlik kolilerinde kimyasal madde olabileceği şüphesi üzerine ekipler tarafından el konuldu. İzmir’de yapılacak incelemenin ardından sonuç ortaya çıkacak” dedi. Aynı zamanda tedavi altına alınan 5 mağaza çalışanının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

muğla menteşe kimyasal paniği gelinlik mağazası zehirlenme kimyasal madde