Muğla'da 3 Günde 87 Asker Zehirlenme Şüphesi İle Hastaneye Kaldırıldı!

TAKİP ET

Muğla Marmaris ilçesinde bulunan Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'ndan gelen bilgilere göre üç günde toplam 87 asker zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. Askerlerde görülen baş dönmesi, kusma ve bulantı şikayetleri zehirlenme şüphesini akıllara getirdi. İşte detaylar…

Muğla Marmaris ilçesinde bulunan Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’ndan gelen bilgilere göre üç günde toplam 87 asker zehirlenme şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. Askerlerde görülen baş dönmesi, kusma ve bulantı şikayetleri zehirlenme şüphesini akıllara getirdi. İşte detaylar…

Manisa’da yaşanan zehirlenme vakalarının ardından bu kez de Muğla’dan bir zehirlenme haberi alındı. Manisa’da geçtiğimiz ayda iki binden fazla asker zehirlenmiş ve bu askerlerden biri şehit olmuştu. Bu kez de Muğla Marmaris ilçesinde bulunan Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’ndan 87 askerin üç gün art arda fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı bilgisi alındı. Asker baş dönmesi, kusma ve bulantı şikayetleri ile hastaneye kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye kaldırılan 84 askerin tedavisinin tamamlandığı ve taburcu edildiği bilgisi paylaşılırken 3 askerin tedavisinin devam ettiği bilgisi verildi. 

3 GÜNDE ART ARDA 87 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI

27 Haziran gününde Muğla Marmaris ilçesinde bulunan Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’nda ilk olarak 7 askerin kusma, bulantı ve baş dönmesi şikayetleri dolayısıyla üssün içinde yer alan Marmaris Devlet Hastanesi Nedip Cengiz Eker Ek Hizmet Binasına kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi. Bu olayın ardından dün 70 askerde de aynı belirtiler yaşandı ve askerler hastanelere başvurdu. Bugün ise 10 askerin yine kusma, bulantı ve baş dönmesi şikayetleri ile hastanelere başvurduğu öğrenildi. Aynı şikayetlerle hastaneye başvuran asker sayısı 87’ye yükseldi. Askerlere yapılan tedavinin ardından 84’ünün tedavisi tamamlanarak taburcu edildiği diğer 3 askerin ise tedavisinin devam ettiği bilgisi verildi. 

ZEHİRLENMENİN NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Tedavisi devam eden 3 askerin hayati tehlikesi bulunmazken zehirlenme şikayeti ile hastaneye giden 87 askerin bu duruma gelmesindeki neden araştırıldığı öğrenildi. Askerlerin birlikte içtikleri su ve yedikleri yemeklerden numune alındığı bilgisi geldi. Askerlerin yemeklerinin Deniz üssünde askerler tarafından temin edildiği öğrenilirken zehirlenen askerlerden kan örneği de alındı. 

 

muğla marmaris askerler zehirlendi 3 günde 87 asker zehirlendi muğlada askerler zehirlendi