Müge Anlı'da Konuşulmuştu! Baldız Cinayetinde Karar Çıktı, Karısı Arkasından Böyle Bağırdı

TAKİP ET

Kayseri'de henüz 16 yaşındayken ortadan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan genç kıza öldürdüğünü 12 yıl sonra itiraf eden ve bu suçtan tutuklu yargılanan enişte hakkında Savcı çocuk yaştaki kişiyi tasarlayarak öldürmek suçundan Müebbet hapis cezası istemişti. Mahkeme bugün parayı verirken enişteye Müebbet hapis cezası verildi. Mahkemenin verdiği kararın ardından adliye koridorları ve dışarıda iki grup arasında kavga çıkarken Sanığın eşi Ç.Ç. kendisini Görüntüleyen gazetecilere, 'Ne çekiyorsun? Suçsuz insanı yargıladılar, bunu da yaz' dedi.

17 Eylül 2006 tarihinde Fevziçakmak Mahallesinde bulunan evlerinden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan F.K.’nin ailesi, kayıp müracaatında bulundu. Genç kız o aradan geçen 12 yıla rağmen bulunamadı bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından özel bir ekip kuruldu.

FAİLİ MEÇHULLERİ AYDINLATAN DEDEKTİFLER 150 KİŞİNİN İFADESİNİ ALDI

Konusunda uzman olan ve daha önce birçok faili meçhul dosyayı aydınlatan Dedektifler tarafından yapılan çalışma kapsamında yaklaşık 150 kişinin ifadesi alındı. Ekipler 6 ay süren çalışmaları sonucunda genç kızın son olarak Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba beldesinde bulunan amcasının oğlu A.K.’nin evine gittiği ve eniştesi U.Ç.’nin (40) kendisini aldığını belirledi. Düzenlenen operasyonda enişte gözaltına alındı.

ENİŞTE HAKKINDA KARAR VERİLDİ

29 Haziran'da suçunu itiraf eden enişte hakkında Savcı mütalaasına hazırladı ve maktül ile enişte arasında gönül ilişkisi bulunduğunu Fırsat buldukça buluştuklarını maktulün annesi ve yakın çevresi tarafından da durumun fark edilmeye başlandığı, Maktülün sanık ile ilişki yaşadığı tarihler de evden kaçmaya başladı Nevşehir eve Ankara'ya yakınlarının evine gittiği anne ve babası ile irtibatta olmayarak sürekli sanık ile görüşme içerisinde olduğu 17 Eylül 2006 tarihinde evi terk ederek kaçması üzerine daha önce olduğu gibi eve döneceği beklenirken bir hafta geçmesine rağmen eve gelmemesi üzerine emniyete başvuruda bulun olduğu belirtildi.
Annenin kendisinden haber alınamayan kızı ile şüphelinin arasındaki ilişkiyi birliği ve kızının döneceğini düşünerek önce kimseye anlatmadığı daha sonra yeni ifadeler verdiği belirtilen mütalaada çok sayıda Tanık ifadesi HTS kayıtları ve delillerle göre U.Ç.’nin G.K. isimli iş arkadaşından ödünç olarak aldığı beyaz renkli otomobili alarak olay tarihinde Kalaba beldesine gittiği, maktulü otomobile aldığı ve Antalya’ya gitmek isteyen maktul F.K.’yi ikna edemeyince çamaşır ipi ile boğarak öldürdüğü, emniyetteki ifadelerini mahkemede inkar etse de maktul öldükten 10 gün sonra olay erine giden sanığın, parçalanmış, kurtlanmış ve kafa kısmı tümüyle yok olmuş iddia ettiği cesedi yakın bir mağaraya götürüp, hayvan gübresi, saman artığı ve taşlarla kapattığı ve Kayseri’ye döndüğü ifade edildi.
Daha önce Müge Anlı ile Tatlı Sert programında konuşulan olayla ilgili sanığın kocasının suçlu olmadığını iddia etmiş Hatta kocasını ciddi anlamda savunmuştu. Bugün karar duruşması görülen davada mahkeme heyeti enişteye Müebbet hapis cezası verdi.

kayseri cinayet müge anlı baldız enişte