Müge Anlı'da Aydınlatılmıştı! El yazması Tevrat Cinayetinde Ceza Yağdı

TAKİP ET

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 1400 yıllık el yazması Tevrat'ı satmaya çalıştığı öne sürülen 34 yaşındaki Murat Ünal'ın öldürmek suçuyla tutuklu yargılanan Harun varış ve Hicran Ceylan a verilen ağırlaştırılmış ömür boyu Beytullah Altuntaş'a verilen ömür boyu ve Süleymancılar Ceylan hakkında verilen 18 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 1400 yıllık el yazması Tevrat’ı satmaya çalıştığı öne sürülen 34 yaşındaki Murat Ünal'ın öldürmek suçuyla tutuklu yargılanan Harun varış ve Hicran Ceylan a verilen ağırlaştırılmış ömür boyu Beytullah Altuntaş’a verilen ömür boyu ve Süleymancılar Ceylan hakkında verilen 18 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2016 yılının Kasım ayında Harun var işte evden çıkan Murat Ünal dan bir daha haber alınamamış bunun üzerine aile polise kayıp başvurusunda bulunmuştu. Ailenin Müge Anlı ile Tatlı Sert programına da çıkmasının ardından ayrılması Van cinayette Murat Ünal'ın cesedi Oymapınar Baraj Yolu Değirmenli Mahallesi yakınlarında Çobanlar tarafından bulundu. Ceset bulunduğunda iki kolu kesik ve göğüs kafesi Yarılmış haldeydi.

EL YAZMASI TEVRAT YÜZÜNDEN İŞLENDİ
Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme gelen olayda aile Murat Ünal'ın arkadaşım Harun varış ile birlikte 1400 yıllık el yazması Tevrat’ı satmaya çalıştığını ve bu nedenle öldürülmüş olabileceğini iddia etti. polis ekipleri soruşturmayı bu yönde sürdürürken geçtiğimiz yok Şubat ayında cinayetle ilgili olarak Harun varış ile birlikte Antalya barosuna kayıtlı Avukat Hicran Ceylan, Süleyman Ceylan, Ertuğ Beytullah Altuntaş,  C.C., C.K., D.V., E.A., Ö.A., T.Ç.'yi gözaltına aldı.  emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Harun Varış, Hicran Ceylan, Beytullah Altuntaş, Süleyman Ceylan, D.V., E.A. ve T.Ç. tutuklanırken, C.C., C.K. ve Ö.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. tutuklu sanıklardan D.V., E.A. ve T.Ç. duruşma sırasında serbest bırakıldı.

4 SANIĞA HAPİS CEZASI VERİLDİ
Manavgat 1 Ağır Ceza Mahkemesi olaya ilişkin verdiği kararda Hicran Ceylan ve Harun varış hakkında tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, Beytullah Altuntaş önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası veren mahkeme iyi hale uygulayarak ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme diğer tutuklu sanık Süleyman Ceylan hakkında 18 yıl hapis cezası kararı verdi. Tutuksuz yargılanan diğer sanıklar istedi cinayet suçlamasından beraat etti.

CEZALARI ONANDI
Davanın karara bağlanmasının ardından iki tarafta ayrı ayrı Antalya Bölge adliye mahkemesine kararla ilgili İstinaf başvurusu yaptı. Antalya Bölge adliye mahkemesi Manavgat 1. ağır ceza mahkemesinin kararını inceleyerek onadı.

 

 

son dakika antalya manavgat son dakika haberi tevrat tavrat cinayeti