Müftülük Toplantısına Silahlı Saldırı! 4 Ölü, 3 Yaralı

TAKİP ET

Erzincan'a bağlı Tercan ilçesinde müftülük aylık olağan toplantısı yapılırken müftülük çalışanı bir kişi içeriye dalarak silahıyla rastgele ateş açınca dört imam ölürken, üç imam ise yaralandı.

Erzincan’a bağlı Tercan ilçesinde müftülük aylık olağan toplantısı yapılırken müftülük çalışanı bir kişi içeriye dalarak silahıyla rastgele ateş açınca dört imam ölürken, üç imam ise yaralandı.

Tercan Kaymakamlık binasında imamların aylık olağan toplantısı yapıldığı esnada müftülük çalışanı Fatih A. içeriye dalarak silahını rastgele ateşleyince ortalık savaş alanına döndü. Saldırı esnasında imam Rasim Kılıç, vaiz Ersin Kağan ile iki kişi daha hayatını kaybetti. Yaralanan 3 imam ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan Fatih A.’yı her yerde arıyor.

Toplantıyı Bastı

Kaymakamlık binasında müftülük aylık olağan toplantısının yapıldığı esnada saldırının gerçekleştiğini belirten Erzincan Vali Vekili Musa Baştürk, “Toplantıya yönelik saldırı psikolojik sorunlar yaşayan müftülük çalışanı bir zanlı tarafından gerçekleştirildi. Ölü ve yaralılar var.” şeklinde konuştu.    

           

Erzincan Tercan Müftülük toplantısı Fatih A.