MSB: Son 1 haftada 53 terörist etkisiz hale getirildi

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk aracılığıyla son bir haftada gerçekleştirilen askeri faaliyetleri paylaştı. Albay Aktürk, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terörle mücadelede elde edilen sonuçları açıkladı. Son bir haftada 53 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Aktürk, yıl içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 995'e, 24 Temmuz 2015'ten bu yana ise 38.338'e ulaştığını ifade etti.

Aktürk, terör örgütleriyle mücadeleyi sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kararlılıkla çalıştığını, terörün kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki son bir haftada 53 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aynı zamanda bu yıl içinde toplamda 995 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 2015'ten bu yana 38.338 teröristin etkisiz hale getirildiğini paylaştı.

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı hakkında da bilgi veren Albay Aktürk, bugüne kadar 586 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1316 silah ve 600 bine yakın mühimmatın ele geçirildiğini, 2.150 mayın/el yapımı patlayıcının tespit edildiğini ve 614 mağaranın kullanılamaz hale getirildiğini aktardı.

Ayrıca, sınır güvenliğini sağlamak amacıyla alınan tedbirlerin sürdüğünü belirten Aktürk, son bir haftada 284 kişinin yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışırken yakalandığını, bunlardan 9'unun terörist olduğunu ve 2.991 kişinin ise hududu geçemediğini açıkladı.

Albay Aktürk, orman yangınları ve diğer afetlerle mücadele konusunda da TSK'nın ilgili bakanlık ve kurumlarla koordinasyon içerisinde çalıştığını, 17 orman yangınının söndürülmesine katkı sağlandığını ve 877 sorti ile yangınlara müdahale edildiğini vurguladı.

Toplantıda ayrıca, yoklama kaçağı, saklı veya bakayalara bedelli askerlik hakkının tanındığı belirtildi ve Rusya-Ukrayna savaşı, Ege ve Akdeniz'deki durum ile ilgili güncel gelişmelerin takip edildiği ifade edildi.

MSB operasyon terörle mücadele