MİT Operasyonunu Türkiye'den Önce Reyhanlı Şehitlerinin Yakınları Öğrendi

TAKİP ET

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013 yılında düzenlenen ve 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının faillerinin yönlendiren, Suriye istihbaratı ile irtibat sağladığı belirlenen Yusuf Nazik, MİT tarafından düzenlenen başarılı operasyonlara Suriye'nin Lazkiye kentinde yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Bombalı saldırının planlayıcısı olduğunu itiraf eden zanlının yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi saldırıda hayatını kaybeden 53 vatandaşın yakınlarını mutlu etti. Operasyonun ardından açıklama yapan 11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, firari olan diğer zanlıların da yakalanmasını istedi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013 yılında düzenlenen ve 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının faillerinin yönlendiren, Suriye istihbaratı ile irtibat sağladığı belirlenen Yusuf Nazik,  MİT tarafından düzenlenen başarılı operasyonlara Suriye'nin Lazkiye kentinde yakalanarak Türkiye'ye getirildi. Bombalı saldırının planlayıcısı olduğunu itiraf eden zanlının yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi saldırıda hayatını kaybeden 53 vatandaşın yakınlarını mutlu etti. Operasyonun ardından açıklama yapan 11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, firari olan diğer zanlıların da yakalanmasını istedi. 

Reyhanlı saldırıda hayatını kaybeden 53 kişinin yakınlarında katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyen Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna,  MİT tarafından düzenlenen operasyonla saldırının faillerinden Yusuf Nazik’in Suriye’nin Lazkiye kentinde yakalanmasını değerlendirdi.  Tuna yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi Yusuf Nazik Suriye'nin Lazkiye kentinde paketlenip getirildi. Bizim saat 07.30'da haberimiz oldu. Şehit aileleri MİT, devletimizin güvenlik görevlilerine teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun"  ifadelerini kullandı. Şehit aileleri olarak zanlının yakalanmasından memnun olduklarını dile getiren Tuna, "Tük milleti olarak birik ve beraberlik içerisindeyiz. Devletimizin her zaman yanındayız ve aldığı her kararın arkasındayız. İçimizde güneş doğdu. Ancak biz bundan yetinmiyoruz. Daha Mihraç Ural,  Mehmet Gezer ve 9 firari var. Onlarında yakalanarak hesap vermelerini bekliyoruz. Devletimiz var olsun." dedi.  11 Mayıs patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınlarından olan Döne Kuvvet ve Edibe Çalım da yaptıkları açıklamada failin yakalanmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.

 

hatay reyhanlı mit operasyonu son dakika reyhanlı saldırısı suriye lazkiye