MİT, Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırının faili olan teröristi etkisiz hale getirdi

TAKİP ET

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), polis memuru Fethi Sekin'in 2017 yılında şehit olduğu İzmir Adliyesi saldırısının talimatını veren PKK/KCK'nın sözde özel güç sorumlularından 'Alişer Çiya' kod adlı Abdulkahar Karasaç'ı Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi.

MİT, 'Alişer Çiya' olarak bilinen Abdulkahar Karasaç'ın, polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırının talimatını verdiğini belirledi. Terörist, MİT'in hedef listesinde yer alarak sahadaki ajanlar tarafından takibe alındı. MİT yetkilileri, terörist hakkında bilgi toplamak amacıyla saha ajanlarını yönlendirdi. Türkiye'ye yönelik bombalı eylem ve saldırılar düzenleyen ve aktif faaliyetlerini sürdüren terörist, uzun süren takip sonucunda Irak'ın kuzeyinde düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

TERÖRİST İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Teröristin, örgütün sözde özel güç birimine bağlı havacılık birimi bünyesinde faaliyet gösterdiği ve Suriye ile Irak'ta aktif olduğu belirtildi. Ayrıca, teröristin yurt içinde maket uçak ve drone saldırılarının planlamasını ve uygulamasını da gerçekleştirdiği ifade edildi. Güvenlik kaynakları, herhangi bir teröristin MİT'ten kaçamayacağını ve Türkiye Cumhuriyeti'ne ve güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerde yer alan her teröristin mutlaka cezalandırılacağını vurguladı.

MİT Fethi Sekin -#032;terör-#032;örgütü