Minibüste Şortlu Kızı Darp Etmişti, Saldırgan İçin İstenen Ceza Belli Oldu

TAKİP ET

İstanbul Pendik'te bir minibüste şort giyen genç kıza saldırarak darp eden şahıs için istenen ceza belli oldu.

İstanbul Pendik’te bir minibüste şort giyen genç kıza saldırarak darp eden şahıs için istenen ceza belli oldu. 

İstanbul Pendik’te 14 Haziran tarihinde minibüste bulunan genç bir kıza şort giydiği için saldıran ve darp eden Erhan Kızılateş hakkında istenilen ceza belli oldu. Zanlıya, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" ve "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçlarından 11 yıla kadar hapis istemi ile iddianame düzenlendiği öğrenildi.

ŞORT GİYDİĞİ İÇİN DARP ETMİŞTİ

Olay, 14 Haziran günü Pendik’te bir minibüste meydana geldi. Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam şort giydiği için minibüs içinde bulunan Ercan Kızılateş tarafından saldırıya uğrayarak darp edilmişti. Genç kızın saldırganı şikayet etmesi üzerine Ercan Kızılateş hakkında soruşturma başlatılmıştı. Zanlı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı ve soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçları ile birlikte, "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçlarından Ercan Kızılateş hakkında ceza talep edildi.

4 YILDAN 11 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Açılan soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Yıldız’ın hazırladığı iddianamede, zanlı Ercan Kızılateş hakkında, belirtilen suçlardan 4 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanma talebinde bulunduğu öğrenildi. Söz konusu yargılama talebi için 27. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi için karar bekleniyor.

 

istanbul pendik şortlu kıza darp şort soruşturma istenen ceza darp saldırı