Milyonlar Bu Görüntüyü Konuşuyor! Rus Öğrenci Metroda Bir Anda Eteğini Kaldırarak Bunu Yaptı

TAKİP ET

Rusya'da bir üniversite öğrencisi kadınların etek altı görüntülerini çekenlerin cezasız kalması ile ilgili protesto amaçlıSt. Petersburg metrosunda eteğini kaldırarak video çekti.

Rusya’da bir üniversite öğrencisi kadınların etek altı görüntülerini çekenlerin cezasız kalması ile ilgili protesto amaçlıSt. Petersburg metrosunda eteğini kaldırarak video çekti.

Rusya’da üniversite öğrencisi olan Anna Dovgalyuk, etek altı çekimlerin cezasız kalması ile ilgili yasayı protesto etmek amacıyla soyunarak poz verdi. Konuyla ilgili farkındalık yaratmak istediğini belirten Rus öğrenci St. Petersburg metrosunda eteğini havaya kaldırarak protesto gösterisi düzenledi.

ETEK ALTI GÖRÜNTÜLER CEZALANDIRILMIYOR

‘Upskiritng’ adı verilen bu olay, yabancı bir kişinin kurbandan habersiz bir şekilde eteğinin altından görüntülerini kaydetmesi demek. Özellikle son yıllarda internetin hızla gelişmesi ile birlikte daha fazla yaşanmaya başlayan bu olay, çok sayıda ülkede basit suçlar arasında sayıldığı için düzgün bir biçimde cezalandırılmıyor. Diğer ülkelerde olduğu gibi İngiltere’de geride bıraktığımız günlerde aldığı kararla çekilen etek altı görüntülerin izinsiz bir şekilde çekilmesini diğer röntgencilik suçlarıyla eşitlenerek 2 yıla kadar hapis cezası öngören yasayı onayladı. 

ÇEKİLEN VİDEOYU 3 MİLYON KİŞİ İZLEDİ

Üniversiteli genç kızın farkındalık yaratmak için St. Petersburg metrosunda eteğini kaldırarak çektiği video internette 3 buçuk milyon kişi tarafından izlendi. Videonun istenilen amaca ulaşmadığını söyleyen Dovgalyuk, videonun altına gelen yorumların çoğunun hakaret içerikli olduğunu belirtti. Toplumda genel olarak sessiz kalınan bu olaya dikkat çekmek istediğini söyleyen Dovgalyuk, bu eylemin ceza almasını istediğini aktardı.

 

Rusya Öğrenci Etek altı video Protesto Metro