Milli Tüfekler Komandolara Dağıtıldı! Öncelik Terörle Mücadele Komando Birlikleri

TAKİP ET

Uzun zamandır konuşulan yerli üretim milli piyade tüfekleri ilk olarak terörle mücadele komando birliklerine dağıtıldı. Yerli üretim olan milli piyade tüfekleri MPT-76'lar terörle mücadele eden komando birliklerinin eline geçti.

Uzun zamandır konuşulan yerli üretim milli piyade tüfekleri ilk olarak terörle mücadele komando birliklerine dağıtıldı. Yerli üretim olan milli piyade tüfekleri MPT-76’lar terörle mücadele eden komando birliklerinin eline geçti. 

Geride bıraktığımız tarihlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli üretim silahlar için çağrı yapmış ve bu çağrı üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri yerli üretim olan MPT-76 milli piyade tüfeklerinin dağıtımını daha da hızlandırdı. Hızla dağıtımı başlatılan yerli milli piyade tüfeklerinin başta terörle mücadele eden komando birlikleri olmak üzere komandolara dağıtımı başladı.

TERÖRLE MÜCADELE EDEN KOMANDO BİRLİKLERİNİN ELİNE GEÇTİ

Yerli milli üretim olan MPT-76 tüfeğinin ilk olarak terörle mücadele eden komando birliklerine dağıtıldığı ve yerli milli üretim olan tüfeklerin komandoların eline geçtiği öğrenildi. belirlemelere göre Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bugüne kadar komandolara dağıtılan tüfeklerin sayısının 2 binden fazlasının komando birlikleri tarafından kullanıldığı öğrenildi. 

YERLİ MİLLİ TÜFEKLER NASIL ÖZELLİKLERE SAHİP?

Yerli üretim olan MPT-76 piyade tüfeğinin teknik özellikleri, 4,1 kilogram ağırlığında gövdesi bulunmaktadır. 600 metreye kadar etkili bir menzili vardır. Azami menzili ise 200 metre, namlu ömrü ise 12 bin atıma kadardır. 7,62 çapında mermi kullanılırken en özel özelliği ise dakikada 650 atış yapmasıdır. 

 

TSK Yerli milli tüfek Komando MPT-76 Cumhurbaşkanı Terörle Mücadele Yerli tüfek özellikleri Milli Piyade tüfeği