Milli Takım Üzdü! Rusya 2 – Türkiye 0

TAKİP ET

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grupta mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, üçüncü karşılaşmasında Soçi'de Rusya'nın rakibi oldu.

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grupta mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, üçüncü karşılaşmasında Soçi’de Rusya’nın rakibi oldu. Fenerbahçe’de de forma giyen Neustadter’in mücadelenin 20. dakikasında kaydettiği golle 1 – 0 öne geçen Rusya, ilk yarıyı da 1 – 0 önde kapattı. İlk yarıdaki etkisiz futbolunu ikinci yarıda da sürdüren A Milli Futbol Takımımız, mücadelenin 79. dakikasında Cheryshev’in attığı golle 2 – 0 geriye düştü. Karşılaşmadan başka gol sesi çıkmayınca Rusya, esyircisi önünde A Milli Futbol Takımımızı 2 – 0 mağlup etti.

Soçi’de Rusya’ya 2 -0 kaybeden A Milli Futbol Takımımız, gruptan çıkma şansını yitirdi. A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup son karşılaşmasında 17 Kasım tarihinde İsveç ile karşılaşacak. Milli Takımımızın İsveç ile yapacağı mücadele aynı zamanda alt lige düşmeme mücadelesi olacak.

Taraftarımız, Fişt Stadı’nda Milli Takımımızı yalnız bırakmadı. Türki Cumhuriyetler Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Dağıstan, Acaristan, Abhazya ve Kazakistan'dan çok sayıda Türk taraftar, Soçi’de Milli Takımımızı destekledi. Türk taraftarların karşılaşmaya yoğun ilgi göstermesi sebebiyle biletler kısa sürede tükenince kara borsaya düşen biletlerin, 5 bin rubleden satılması gözden kaçmadı. Biletlerin normal fiyatı ise 1100 ruble idi.   

UEFA'nın 'EQUALGAME' Kampanyasını, Rusya ve Türkiye Destekledi

Rusya ve Türkiye karşılaşmadan önce UEFA’nın ‘Equalgame’ kampanyasını destekledi. Bu çerçevede seremoniye çıkan futbolcuların tümünde ‘#EqualGame’ hashtagini taşıyan bir levha vardı. Takım fotoğrafları çekilirken de bu levhalara dikkat çekildi.

UEFA Uluslar Ligi Türkiye Rusya Soçi Equalgame