Milli Savunma Bakanından Flaş Açıklama! Türk Askeri Tehdit Ortadan Kalkana Kadar İdlib'te

TAKİP ET

Türk askerinin İdlib'e girmesinin ardından en çok merak edilen sorulardan biri de Türk askerinin İdlib'te ne kadar süre kalacağı oldu. Bu soruya Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'den açıklama geldi. Canikli, Türkiye'ye yönelik tehditlerin tamamen ortadan kalkana kadar Türk askerilerinin bölgede kalacağını söyledi.

Türk askerinin İdlib’e girmesinin ardından en çok merak edilen sorulardan biri de Türk askerinin İdlib’te ne kadar süre kalacağı oldu. Bu soruya Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’den açıklama geldi. Canikli, Türkiye’ye yönelik tehditlerin tamamen ortadan kalkana kadar Türk askerilerinin bölgede kalacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Türk askerinin İdlib’e girmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Canikli, Türk askerinin bölgede ne kadar süre kalacağı konusunda kafalardaki soru işaretlerine son verdi. Türk askerlerinin ÖSO’ya destek verdiğini söyleyen Canikli, Suriye’den gelen Türkiye’ye yönelik tüm tehditler ortadan kalkana kadar Türk askerlerinin İdlib’te kalacağını belirtti.

‘ALLAH BİLİR’

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Toplantısı için gece saatlerinde geldiği Gürcistan Batum kentinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Türk Okuluna ziyarette bulundu. Okul ziyaretinin ardından soruları yanıtlayan Canikli, Türk ordusunun İdlib’te ne kadar süre kalacağına dair kendisine yöneltilen sorulara,  "Allah bilir. Ne zaman tehdit ortadan kalkarsa. Yani Suriye'den gelen Türkiye'ye yönelik tehditler tamamen ortadan kalkana kadar bizim oralarda olmamız gerekiyor." şeklinde cevap verdi.

 

Türk askeri idlib suriye milli savunma bakanı nurettin canikli açıklama gürcistan