Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Flaş Açıklama: Bugün sabah 4'te başladı, peşlerindeyiz

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi ile birlikte Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan birliklerde inceleme yaptı. Bakan Akar burada yaptığı açıklamada, "Bugün sabah 4'te başlattığımız Pençe Hava Operasyon Planı ile teröristlerin peşindeyiz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile birlikte Fırat'ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik yapılması planlanan olası Harekat'ın sevk ve idaresinden gerçekleştirileceği İleri Müşterek Harekat Merkezi’nin açılışını yaptı.
Bakan Akar, Bu arada çalışmalara ilişkin detaylı bir brifing alırken Türkiye'nin Birliği bütünlüğü bekası altı için Türk Silahlı kuvvetlerine önemli görevler düştüğünü dile getirdi. Türkiye'nin çevresindeki belirsizliklere çatışmalara ve istikrarsızlığa dikkat çeken Hulusi Akar,  "Doğu’da, Güneydoğu’da, Irak ve Suriye’nin  kuzeyinde terörle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. 40 yıla yakın zamandır  terör belasıyla mücadele ediyoruz. İnşallah bu dönem asil milletimizin  sevgisinden, güveninden, duasından aldığımız güçle milletimizi bu terör  belasından kurtaracağız. Bunun peşindeyiz, yapmaya çalıştığımız şey bu." diye  konuştu.
Başta Kandili olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü elebaşlarının kullandığı karargah ve hedeflerine yönelik Sabah saatlerinde gerçekleştirilen Pençe Hava Harekatı’na değinen Bakan Akar, "Bugün sabah 04.00'te  başlattığımız Pençe Hava Operasyon Planı ile teröristlerin peşindeyiz. Üç gün  önce yapılan operasyonla bunların sözde elebaşılarına büyük zarar verildi. Bu,  devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Nerede olurlarsa olsun, ister  Doğu’da, Güneydoğu’da isterse Suriye’nin, Irak’ın kuzeyinde bu, devam edecek."  ifadelerini kullandı. 

 

son dakika milli savunma bakanı hulusi akar operasyon son dakika haberi