Milli Savunma Bakanı Açıkladı: S-400'ler O Tarihte Türkiye'de

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı açıklamasında, S-400'ler için ilk teslimat tarihini 2019 olarak duyurdu.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı açıklamasında, S-400’ler için ilk teslimat tarihini 2019 olarak duyurdu. 

TBMM’de konuşma yapan ve S-400’ler hakkında detaylı bilgi veren Canikli, ilk olarak PKK\PYD’nin olduğu her yerin Türkiye’nin hedefinde olduğunu söyledi. Türkiye’nin Uluslararası hukuktan gelen müdahale haklarını sonuna kadar kullanacağını açıklayan Canikli, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha tekrarladı.

S-400’LER İÇİN TARİH VERİLDİ

TBMM’de yaptığı açıklamasında, Rusya ve Türkiye arasında imzalanan S-400 anlaşması sonrasında ilk olarak biri opsiyon olmak üzere toplamda iki S-400 sisteminin anlaşma dahilinde tedarik edileceğinin açıklamasını yaptı. Ayrıca Canikli ilk Rusya’dan ilk S-400 sevkiyatı hakkında da bilgi verdi ve ilk S-400 sevkiyatının 2019 yılında gerçekleştirilme planında olunduğunu belirtti.

 

Nurettin Canikli Milli Savunma Bakanı S-400 açıklaması S-400ler ne zaman Türkiyeye gelecek Rusya