Milli Halterci Naim Süleymanoğlu Hayatını Kaybetti! İşte Naim Süleymanoğlu'nun Şampiyonluklarla Dolu Hayat Hikayesi

TAKİP ET

Eski Milli halterci ve Olimpiyat şampiyonası olan Naim Süleymanoğlu bugün tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Naim Süleymanoğlu, geride büyük başarılarını ve Türkiye'ye kazandırdığı şampiyonluklarını bıraktı.

Eski Milli halterci ve Olimpiyat şampiyonası olan Naim Süleymanoğlu bugün tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Naim Süleymanoğlu, geride büyük başarılarını ve Türkiye’ye kazandırdığı şampiyonluklarını bıraktı.

Namı diğer ‘Cep Herkülü’ eski Milli halterci ve Olimpiyat Şampiyonu Naim Süleymanoğlu, 50 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

KARACİĞER NAKLİ SONRASI BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞTİ

Halterin efsanesi olan ve Türkiye’ye güreş dışında ilk altın madalyayı getiren Naim Süleymanoğlu bir süredir İstanbul Ataşehir’de özel bir hastanede tedavi görüyordu. Son olarak karaciğer nakli olan ve nakil sonrasında yoğun bakımda beyin kanaması geçiren Süleymanoğlu ameliyata alındıktan sonra yeniden yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Süleymanoğlu’ndan acı haber geldi ve hayatını kaybettiği öğrenildi.

ŞAMPİYONLUKLARLA DOLU BİR HAYAT

Naim Süleymanoğlu 1967 yılında Bulgaristan’da dünyaya geldi. Çok sevdiği ve başarı üstüne başarı yakaladığı haltere 1977 yılında başlayan Süleymanoğlu, daha 15 yaşında ilk dünya rekorunu kırmıştır. Eski milli halter şampiyonu Süleymanoğlu, 1984-85 ve 86 yılında ‘Yılın haltercisi’ seçilerek büyük guru yaşarken 1988, 1992 ve 1996 yılında Atlanta Olimpiyatlarında tam üç kez Olimpiyat şampiyonu olmuştur. 8 kez dünya şampiyonu olan Naim Süleymanoğlu,46 kez dünya rekoru kırarak adını tüm dünyaya bir kez daha duyurmuştur. Kendi kilosunun tam 3 katı fazla ağırlık kaldırarak efsane olmayı başaran Süleymanoğlu, bir dünya rekorunu da 60 kilogramda 200 kilogram kaldırarak kırmıştır. Türkiye’ye Olimpiyatlarda güreş dışında ilk altın madalyayı getiren isim olmuştur. 

 

Naim Süleymanoğlu Milli halterci Cep Herkülü Naim Süleymanoğlunun hayatı Naim Süleymanoğlu kimdir Na m Süleymanoğlu neden öldü Dünya Şampiyonu