Milli Eğitim Bakanından Yabancı Dil Konusunda Şok Açıklama

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir programda yabancı dil konusundaki görüşlerini belirtti. Bazı durumlarda seçmeli olabileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir programda yabancı dil konusundaki görüşlerini belirtti. Bazı durumlarda seçmeli olabileceğini belirtti. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir televizyon kanalında soruları yanıtlarken aynı zamanda gündeme ilişkin bazı konularda değerlendirmelerde bulundu. Yabancı dil eğitiminin önemi son zamanlarda gündeme gelirken bu konu hakkındaki fikirlerini dile getirmesi dikkatlerden kaçmadı. Yabancı dil konusunun karmaşık ve çok boyutlu bir durum olduğunu belirtti. 

Yabancı dil sorununa tek tip bir sorun ile yaklaşmanın mümkün olmadığını belirtti. Kimin eğitim konusunda neye ihtiyacı varsa onun verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yabancı dilin zorunlu olmasından daha çok bazı gruplar için seçmeli olabileceği ifade edildi. 

DERS SAYILARI AZALACAK

Okullardaki ders sayılarının ortalamasına bakıldığı zaman dünya ortalamasının son derece üzerinde olduğu belirlendi. Yeni bir eğitim sistemi üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Temel derslerin ve alan derslerinin yerli yerinde kalacağı ancak bundan sonrasında fazla ders sayılarının azaltılacağı öğrenildi. Ders sayısının 15'e yakın olması ciddi bir sorun olarak değerlendiriliyor. Bu derslerin yarıya düşecek olması doğru bir yaklaşım olmasa dahi sayıların net bir şekilde azaltılacağı belirtildi. Ders sayıları azaltılırken bu süreçte teneffüs sayıları ve sürelerinin uzatılması gerektiğine vurgu yapıldı. Bu sayede çocuklar eğitim sırasında hem daha çok eğlenecekler hem de dinlenme fırsatı bulacaklar. Eğitim sisteminin yenilenmesi üzerine yeni fikirler ve çalışmalar devam ediyor.

milli eğitim bakanlığı ziya selçuk yabancı dil zorunluluk