Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan önemli açıklama! Bazı illerde okullar açılacak mı?

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklaması yaparak bazı illerde hiç yok ama olmadığını bazı illerde ise çok vaka olduğunu dile getirirken hangi illerde durum nedir diye bir çalışma yaptıklarını söyledi. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de konuya bakmak gerektiğini belirten bakan Selçuk, eğer illere göre okulların açılması durumu olursa Buna da hazır olduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Başkent Kulisi’nde gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Okulların durumu ile ilgili konuşan bakan Selçuk, açıklamaları ile birlikte bazı illerde okullar açılacak mı sorusunu da gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarının detayları haberimizin devamında...

Bizim için hedef 1 Haziran

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında dünya genelinde okulların açılışı raporlarını yakından takip ettiklerini belirtirken, Türkiye'de sağlık açısından verilerin neler gösterdiğinin bilim kurulunun neler söyleyeceğinin önemli olduğunu dile getirdi. Sadece Türkiye'nin iyileşmesini yetmediğini belirten bakan Selçuk, Türkiye için 1 Haziran’ın hedef olduğunu hayatın normalleşmesini istediklerini söyledi. Bilimin yol göstericiliği olduğunu belirten bakan Selçuk, “Bilim kesinlikle açılamaz derse okulların açılması Eylül'e kalır. Ya da kısmı kısmı açılmalar olabilir. Seçeneklere bakıyoruz. Listelerimizi oluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığı bunu tek başına karar almıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanlığı İçişleri bakanlığı hep beraber karar alıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

İllere göre okulların açılmasına da hazırız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasının devamında bazı illerde hiç vaka olmadığını bazı illerde ise çok vaka olduğunu belirtirken hangi illerde durum nedir diye bir çalışma yaptıklarını söyledi. Taşıyıcılık faktörünün de bu durumda çok önemli olduğunu belirten bakan Selçuk, illere göre okullarının açılımı olursa buna da hazır olduklarını ifade etti. Okula dönüşten sonraki 1 yılında her anlamda hazırlığını yapmaya devam ettiklerini belirten Selçuk, velilerin endişelerini dikkate aldıklarını öğrencilerden okulların açılması yönünde talep aldıklarını söyledi.

Akıllı destek sistemi

Öğrencilerin 2. dönem derslerini atlattıktan sonra diğer yıllarda sorun yaşayabilecekleri belirten bakan Selçuk, şimdi yeniden motive olma zamanı geldiğini belirtirken Yapay Zeka Temelli akıllı destek sistemi getirdiklerini söyledi.

Katnak : Canlı Haber

milli eğitim bakanı okullar açılacak mı