Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan ara tatil açıklaması

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrenciler, öğretmenler ve velileri yakından ilgilendiren ara tatille ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrenciler, öğretmenler ve velileri yakından ilgilendiren ara tatille ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Öğrenci ve öğretmenlerin merak ettiği ara tatil konusuna açıklık getiren Bakan Selçuk, 16 Kasım Pazartesi günü tüm öğrenciler için 1 haftalık ara tatilin başladığını duyurdu. 

Milli Eğitim Bakanı’ndan Açıklama

Birinci dönem ara tatili ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin merak ettiği soruya yanıt verdi ve 1 haftalık ara tatilin 16 Kasım Pazartesi günü başlayacağını açıkladı. Ara tatillerin tüm öğrencilerin hakkı olduğunu söyleyen Selçuk, ‘Şimdiden iyi ve sağlıklı tatiller diliyorum’ dedi. 


Mesleki Gelişim Programı Açıklaması

Açıklamalarında öğretmenlerle ilgili de bir duyuru yapan Milli Eğitim Bakanı, 16 Kasım Pazartesi’den itibaren başlayacak olan ara tatilde öğretmenlerin mesleki gelişim programlarına çevrim içi ortamlarda katılabileceklerini söyledi ve ‘Kendilerine şimdiden iyi ve verimli bir mesleki gelişim dönemi diliyorum’ notunu düştü. 

MEB Tatil Takvimi

Yeni eğitim öğretim yılında koronavirüs salgını sebebiyle bazı sınıflar kademeli bir şekilde yüz yüze eğitime başlarken bazı sınıflar ise Eba TV üzerinden uzaktan eğitim almaya devam ediyor. Salgın sebebiyle devam zorunluluğu gözetilmiyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılında MEB’in takvimine göre, 16-20 Kasım arası birinci ara tatil, 25 Ocak-5 Şubat arası yarıyıl tatili, 12-16 Nisan arası ikinci ara tatil ve 18 Haziran 2021 yaz tatili başlangıcı olarak belirlendi. 


 

ziya selçuk meb ara tatil koronavirüs