Mide Yanmasına İyi Gelen Yiyecekler

TAKİP ET

Mide yanması, mide rahatsızlığı olsun olmasın, günlük yaşamda her yaştan çoğu kişinin yaşadığı en yaygın sağlık problemlerinden biridir. Fazla soğuk veya sıcak bir içeceği hızla içmiş olabilirsiniz, yediğiniz herhangi bir yiyecek dokunmuş olabilir, midenizi üşütmüş olabilirsiniz, tek öğünde çok fazla yemek yemiş olabilirsiniz…

Bunlara benzer nedenlerden dolayı, her yaştan insanın kolaylıkla karşısına çıkabilecek mide yanmasına neler iyi gelir, hangi besinlerle geçer? Sorularının cevaplarını vereceğiz. Üstelik tüm bu yiyeceklere ulaşması çok kolay ve hepsi çok besleyici ve doğal…

MİDE YANMASINA İYİ GELEN YİYECEKLER

Muz:  Her mevsim rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir meyve olan muzu, özellikle sık mide sorunları yaşayanların evinden eksik etmemesi gerekiyor. Lif kaynağı besleyici meyvelerin başında gelen muz, mide bulantısı ve mide yanması gibi durumlarda, canınız bir şeyler yemek istemediğinde atıştırabileceğiniz sindirime yardımcı, sağlıklı ve besleyici bir seçenektir. Yediğiniz muz küçük bile olsa kısa sürede tokluk hissi vererek, midede biriken fazla asidi nötralize edecektir. Hatta istifra ettikten sonra bile mideyi rahatsız etmeyen yiyecekler arasında yer alır. Açlık hissini bastırır, enerji verir, ishale de iyi gelir.
Kefir: Tadı pek iştah kabartmayan kefirin de sayısız faydası var. Probiyotik kaynağı kefirin, sindirim sistemi ve bağırsak florasını düzenleyen yegâne besin kaynaklarından biri olduğu uzmanlar tarafından kanıtlandı, aynı zamanda ishal ve kabızlığa da iyi gelir. Midenizde yanma, ağrı veya hazımsızlık gibi sorunlar hissettiğinizde küçük bir bardak kefir içebilirsiniz. Özellikle laktoz alerjisi olmayanlar için mide rahatlatmada başvurulacak oldukça doğal bir yöntemdir.
Kefir, fermente edilmiş süt olarak da kabul edilebilecek kefiri tüm marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz.
Patates: Patates, mide yanmasına ve ekşimesine oldukça iyi gelen besinlerdendir. Patatesi haşlayarak püre yapabilir veya patatesin haşlama suyunu oda sıcaklığına geldikten sonra içebilirsiniz. Özellikle çiğ patates suyu mide sorunları yaşayanlar için birebirdir.
Reflü, mide yanması, mide asidi gibi durumlarda patatesin katı meyve sıkacağında suyunu çıkarabilirsiniz. Gün içinde yoğun yanma hissettiğiniz zaman birkaç kaşık içmeniz yeterli olacaktır. Mide asidi dengeleyici patatesi, haşlama olarak da tercih edebilirsiniz. Böylece uzun süre tokluk hissi de verecektir.
Yoğurt: Her mutfağın vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan yoğurt, gün içinde saat fark etmeksizin, mide yanması hissettiğiniz her an başvurabileceğiniz en pratik yöntem. İlk kaşıktan itibaren midenizdeki ferahlamayı hissedeceksiniz. Yoğurdun aşırı soğuk olmamasına dikkat edin. Probiyotik kaynağı olan bu mucizevî besin aynı zamanda hazımsızlık ve bağırsak problemlerini de kökünden çözüm olabilir. Evde yapılan doğal yoğurt, market yoğurtlarına oranla daha probiyotik olduğunu da belirtelim.
Pirinç: Mide yanmasına iyi gelen yiyeceklerden biri de pirinç lapasıdır. Birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz pirinç lapası sayesinde midede oluşan gaz, sindirim sorunu, mide yanması ve bulantıya iyi gelecektir. Pirinç lapası aynı zamanda sizi tok tutacaktır.

mide yanmasını ne geçirir mide yanmasına ne iyi gelir evde mide yanmasını ne keser mide yanmasına ne iyi gelir ibrahim saraçoğlu mide yanmasını hemen ne geçirir mide yanması nasıl geçer