MHP Af Taslağını Hazırladı, Meclis'e Sunacak

TAKİP ET

MHP, seçim vaatleri sırasında gündeme getirdiği af teklifi için hazırlıklarını tamamladı. MHP tarafından Meclis'e sunulmaya hazırlanılan af teklifi içerisinde terör suçları ve istismar yer almayacak.

MHP, seçim vaatleri sırasında gündeme getirdiği af teklifi için hazırlıklarını tamamladı. MHP tarafından Meclis’e sunulmaya hazırlanılan af teklifi içerisinde terör suçları ve istismar yer almayacak. 

MHP, "kader mahkumları"nın affını öngören ve seçim vaatleri arasında bulunan kanun teklifi hazırlıklarını bitirmek üzere. 8 maddeden oluşan taslak halindeki af teklifi içerisinde kesinlikle FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkumlarına bir af bulunmuyor. 

TASLAK TAMAMLANDI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından kanun teklifinin genel çerçevesinin çizildiği öğrenilirken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız başkanlığındaki partinin hukukçularından oluşan heyet, taslağı tamamladı. Heyet, teklifi hazırlarken öncelik olarak toplumsal mutabakatı göz önünde bulundurdu. Ayrıca Cumhuriyet tarihi boyunca çıkan aflar heyet tarafından hem içerik, hem de şekil olarak detaylı şekilde incelendi. 

YENİ DÖNEMDE TBMM'YE SUNULMASI PLANLANILIYOR
MHP’nin toplam 8 maddeden oluşan af teklifi içerisinde FETÖ, PKK ve diğer terör örgütleri ile çocuk istismarı ve kadın cinayetleri mahkumları yer almıyor. Yeni yasama döneminde MHP tarafından hazırlanan teklifin TBMM’ye sunulması bekleniyor. 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, konu hakkında yaptığı açıklamada, amaçlarının kader mahkumlarını topluma kazandırmak olduğunu ve hazırlanan taslak üzerinde çalışmaların devam edeceğini dile getirdi. 

 

MHP af tasarısı af son dakika