MGK Öncesi Ankara'da Kritik Toplantı! Kuvvet Komutanları Çankaya Köşkünde

TAKİP ET

Başbakan Binali Yıldırım MGK öncesinde Kuvvet Komutanları ile tek tek görüştü. Yıldırımın ilk görüşmesi Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım MGK öncesinde Kuvvet Komutanları ile tek tek görüştü. Yıldırımın ilk görüşmesi Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile yaptı.

Türkiye’nin gündemi oldukça hareketli. Yarın yapılacak olan kritik MGK öncesinde Başbakan Binali Yıldırım bugün Çankaya Köşkünde Kuvvet Komutanlarını ağırladı. Yıldırım, ilk görüşmesini Orgeneral Yaşar Güler ile gerçekleştirdi. 

DÜNYA GÜNDEMİ DE OLDUKÇA HAREKETLİ

Kuzey Irak yerel yönetiminin son günlerde gündemden düşmeyen referandum kararı dünya gündeminde oldukça büyük tepki yaratırken bir yandan da TSK’nın sınırdaki askeri hareketliliğinde sürdüğü öğrenildi. Dünya ve Türkiye gündeminin yoğun olduğu dönemde yarın kritik MGK görüşmesi gerçekleşecek. 

MGK ÖNCESİ KUVVET KOMUTANLARI ÇANKAYA KÖŞKÜNDE

Gelen son bilgilerde Kuzey Irak’ta dünya gündeminde tepki oluşturan referandum kararından dolayı Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 22 Eylül 2017 tarihine çekildiği ve kritik MGK görüşmesi öncesinde Başbakan Binali Yıldırım’ın Kuvvet Komutanları ile Çankaya Köşkünde görüşerek tek tek değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi. Başbakan Yıldırım’ın Çankaya Köşkünde ilk görüştüğü isim Orgeneral Yaşar Güler ile oldu. Önemli görüşmeler basına kapalı olarak yapılırken kritik görüşmenin 45 dakika sürdüğü öğrenildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın Kuvvet Komutanları ile yaptığı görüşmelerle ilgili Başbakanlık Basın Müşavirliği’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in Başbakan Binali Yıldırım’la görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

 

başbakan binali yıldırım MGK toplantı görüşme çankaya köşkü ankara