Mevlit yemeğinden zehirlenen 37 kişi hastaneye kaldırıldı

TAKİP ET

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Kirazlı köyünde gerçekleştirilen mevlit yemeği, acı bir olaya dönüştü. Düzenlenen mevlit sonrası misafirlere ikram edilen tavuk, pilav ve sarma, birçok kişinin mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastanelik olmasına yol açtı. 37 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Olay, Kirazlı köyünde dün meydana geldi. Mevlit sonrası düzenlenen yemekte, köy sakinlerine tavuk, pilav ve sarma ikram edildi. Ancak yemeğin ardından bazı misafirler arasında mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler ortaya çıktı. Durumu ciddileşen ve rahatsızlık yaşayan kişiler, acil olarak Şavşat Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Hastaneye kaldırılan 37 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı. Yapılan müdahaleler sonucunda sağlık durumları stabil hale getirilen hastalar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Olaya tanık olan Şemistan Yalduz, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Mevlit sonrası yemek ikramında bulunuldu. Yemekte tavuk, pilav ve sarma vardı. Ancak yemeğin ardından bazı komşularımız mide bulantısı ve kusma şikayetleri yaşamaya başladı. Durum giderek ciddileşince, rahatsızlanan bazı komşularımızla birlikte hastaneye başvurduk. Şu an itibariyle mide bulantısı ve kusma dışında ciddi bir sağlık sorunumuz yok."

Olay sonrası sağlık kuruluşları ve ilgili kurumlarca gıda zehirlenmesi şüphesiyle soruşturma başlatıldı. Misafirlere ikram edilen yiyeceklerin kaynağı, hazırlık süreçleri ve muhafaza koşulları titizlikle incelenerek, yaşanan rahatsızlıkların nedenleri araştırılacak.

Artvin zehirlenme hastane