Metroda taciz skandalı!

TAKİP ET

İstanbul Bayrampaşa'da metro istasyonunda 18 yaşındaki genç kız, 35 yaşlarında yabancı uyruklu adam tarafından tacize uğradığını iddia etti. Kalabalığın arasında linç edilmekten son anda kurtarılan şüpheli, güvenlik görevlileri tarafından polis ekipleri gelene kadar güvenlik kulübesinde saklandı.

İstanbul Bayrampaşa’da metro istasyonunda 18 yaşındaki genç kız, 35 yaşlarında yabancı uyruklu adam tarafından tacize uğradığını iddia etti. Kalabalığın arasında linç edilmekten son anda kurtarılan şüpheli, güvenlik görevlileri tarafından polis ekipleri gelene kadar güvenlik kulübesinde saklandı.

Olay nasıl yaşandı

Dün akşam Bayrampaşa Ali Fuat Başgil durağında yaşanan taciz olayında, 18 yaşındaki genç kızın metrodan inerken ‘’imdat’’ diye çığlık atmasıyla öğrenildi. Genç kızını çığlığını duyan metrodaki herkes kızın yanına gitti. 35 yaşlarındaki yabancı uyruklu olduğu öğrenilen adamın kendisini taciz ettiğini söyledi. Bunu duyan vatandaş ve kızın ailesi taciz ile suçlanan kişiye saldırdı. Metroda bulunan güvenlik görevlileri yaşanan olayı duyanca müdahalede bulundu. Öfkeli vatandaşın elinden linç edilmekten son anda kurtarılan yabancı uyruklu adamı korumak amaçlı, güvenlik görevlileri polis ekipleri gelene kadar güvenlik kulübesine kapattı.  Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri 18 yaşındaki genç kızı taciz etmekle suçlanan adamı olay yerinden zırhlı araçla götürdü.

Şüpheli zırhlı araçla götürüldü

Skandal olaydan hemen sonra olay yerine polis geldi. Yaşanan taciz olayını duyan onlarca kişi metronun çıkışında toplandı. Taciz suçundan şüpheli olan 35 yaşlarında olduğu söylenen yabancı uyruklu adamı, linç etmek isteyen vatandaştan korumak için, güvenlik kulübesinde beklettiler. Metro çıkışında bekleyen kalabalık içinden şüpheliyi çıkarabilmek için metro istasyonuna çok sayıda polis ekibi geldi. Olay yerine gelen zırhlı araca bindirilmek üzere istasyondan çıkarılan şüpheli olay yerinden güçlükle uzaklaştırıldı. Yaşanan taciz skandalından sonra Özel Harekat Ekipleri bir süre nöbet tuttu. Olaydan sonra taciz edildiğini iddia eden 18 yaşındaki genç kızın erkek kardeşi Batuhan Yılmaz, "Ablam Topkapı tramvay hattına kız arkadaşıyla birlikte biniyor. İki yabancı uyruklu kişi, Ali Fuat Başgil metro istasyonuna kadar taciz ediyorlar. Gülüyorlar bakıyorlar. Sürekli göz tacizi var. Ablam daha sonra metro istasyonunda bağırıp yardım istiyor. Ondan sonra biz de koşuyoruz. Güvenlikçiler adamları yukarı çıkartıyorlar." Şeklinde konuşarak ablasının yaşadıklarını anlattı.

Vatandaşın kamerası kayıtta

Olayın kısa sürede duyulmasının ardından metro çıkışında toplanan kalabalık ve olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi bir vatandaşın cep telefonuna kaydetmesi ile ortaya çıktı. Taciz suçundan şüpheli olarak metro istasyonundan çıkarılan yabancı uyruklu adamın zırhlı araca bindirilerek götürüldüğü kameraya yansıdı.

bayrampaşa metro taciz