Meteoroloji'nin Uyardığı İllerde Yağış Başladı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bazı illerde gök gürültülü sağanak yağış ve dolu beklendiği belirtilmişti.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarının ardından bugün akşam saatlerinde bazı bölgelerde yağış başladı. Meteorolojinin uyardığı illerden biri olan Kastamonu'da akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış ve dolu etkili olmaya başladı. Meteorolojinin uyarısı yaptığı Diğer bir kent ise Konya oldu. Konya'da da sağanak yağış ve dolu beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları ve yetkileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

AKŞAM SAATLERİNDE BAŞLADI

Kastamonu ve Konya'da akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak yağış ve dolu nedeniyle her yer beyaza büründü. Şiddetli  dolu yağışı nedeniyle Bazı yerlerde ekili olan tarım arazilerinin zarar gördüğü öğrenildi.

ORDU VE TOKAT’TA DA ETKİLİ OLACAK

Diğer yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sağanak yağışların Ordu ve Tokat’ta da etkili olacağı belirtildi.

BURSA VALİLİĞİ’NDEN UYARI

Kentte beklenen sağanak yağış ve dolu yağışı nedeniyle Bursa Valiliği de bir uyarı Yayınladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada;
“Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nce kuvvetli yağışların görüleceği bir haftaya girildiği belirtilerek, Bayram haftası boyunca yer yer etkili olan sıcak ve yağışlı havanın, önümüzdeki hafta boyunca etki alanını genişletmesi ve bölgemiz genelinde (Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya) yer yer kuvvetli yağışlar meydana getirmesi, hafta boyunca Eskişehir, Bursa Bilecik ve Kütahya il ve ilçelerinde görülecek olan kuvvetli yağışların hayatı olumsuz yönde etkileyebileceği bildirildi. Açıklamada, gök gürültülü sağanak yağış, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ani sel, su baskını gibi) tahmin edildiği, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve yerel dolu tahminleri için, kısa süreli tahminlerinin ve uyarılarının takip edilmesinin önem arz ettiği” belirtildi. 

meteoroloji son dakika uyarı hava durumu meteoroloji son dakika