Meteoroloji'den Uyarı Üstüne Uyarı! Yarın Çok Şiddetli Yağış Geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre Yarından itibaren Marmara ve Batı Karadeniz'de hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek. Kuzey ve batı bölgelerde hava sıcaklıkları 2 ila 8 derece arasında azalırken diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan uyarıda ise gelecekmiş gün içerisinde sağanak yer yer kuvvetli Yağmur geçişleri ve şiddetli fırtına yaşanmasının beklendiğini uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yarın Ege Marmara Batı Akdeniz Doğu Akdeniz'in Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı batı ve Orta Karadeniz Doğu Karadeniz kıyıları Doğu Anadolu Güneydoğu Anadolu ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yağışlar genellikle sağlık ve yağmur şeklinde olurken Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak Trakya'da Karla Karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek. Meteorolojiden yapılan uyarıda Kocaeli İstanbul Bursa Yalova Balıkesir Çanakkale Isparta ve Muğla'nın güneydoğusunda Kuzey Ege kıyıları ile bu akşam Çankırı Ankara Kırıkkale ve Çorum çevrelerinde şiddetli Antalya'nın ilçelerinde yer yer çok şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Marmara ve Batı Karadeniz'de hava sıcaklıkları hissedilir derecede olmak üzere kuzey ve batı bölgelerde 2 ila 8 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle kuzey ve Kuzeydoğu e Doğu kesimlerde bu akşam İç bölgelerde Güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta şiddette Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile bu akşam İç bölgelerde kuvvetli Marmara'da zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İBB'DEN FIRTINA VE YAĞIŞ UYARISI 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada gelecek 3 gün boyunca yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri ve kuvvetli fırtınanın yaşanmasının beklendiği belirtildi.
İBB'den yapılan açıklama şöyle:
“İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun Kuzey ve Batı kesimleri; Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Sistemin etkisi ile önümüzdeki 3 gün boyunca sağanak, yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor. Yağışla birlikte rüzgarın da kuzeyli yönlerden (Poyraz) hamle yaparak kuvvetli fırtına seviyesine (50-80 km/s) ulaşması, hava sıcaklıklarının düne göre 6 ila 8°C birden azalarak kışı anımsatır günlerin yaşanacağı tahmin ediliyor.”

Meteoroloji hava durumu hava durumu son dakika meteoroloji son dakia