Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı ! Fırtına, çığ, don, yağmur…

TAKİP ET

Marmara'nın güneybatısı ve kuzey Ege'de fırtına zaman zaman kuvvetli fırtına bekleniyor. Batman Diyarbakır Siirt Mardin ile Şırnak il merkezinde şiddetli yağmur ve sağanak, Bitlis Muş Bingöl Şırnakın doğrusu Van'ın güneyi ve Hakkari çevrelerinde Karla Karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı görülecek.

Diğer yandan Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda dik yamaçlardaki oluşmak riskine karşı dikkatli tedbirli olunması konusunda meteoroloji vatandaşları uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Akdeniz Güney Ege İç Anadolu'nun Güney'i Orta Karadeniz kıyıları Doğu Karadeniz Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri Sinop ve Sivas çevrelerinde yağış bekleniyor.

Batman Diyarbakır Mardin Siirt Şırnak Bingöl Muş Van’ın güneyi, Bitlis ve hat tarifeleri olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak Güney Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güney Doğu Anadolu'da yer Yer gök gürültülü sağanak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğrusu zamanla İç Anadolu'nun Güney'i ve gece saatlerinden sonra Sivas Afyonkarahisar çevrelerinde Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor. 
Marmara'nın güneydoğusunda tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerde ve Göller Yöresi İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren orta kuvvette zirai don riski var.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre hava sıcaklığı İç Anadolu Güney ve güneydoğusunda hissedilir derecede olmak üzere ülkemizin Güney ve Doğu kesimlerinde 2 ila 8 derece azalacak diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

MARMARA'DA FIRTINA

Rüzgarın genellikle Kuzeyli iç ve Doğu kesimlerde Güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette Marmara ve Ege'de zaman zaman fırtına Marmara'nın batısı ve kuzey Ege'de fırtına zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. 

son dakika meteoroloji son dakika haberi meteoroloji son dakika hava durumu son dakika son dakika hava durumu bugün hava nasıl olacak