Meteoroloji'den Uyarı Üstün Uyarı! Sel, Buzlanma, Sağanak Yağış, Kar...

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü art arda uyarılar yayınlamaya devam ediyor. Çarşamba gününden itibaren Yurt genelinde Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava etkili olacak. Kar yağışı Önce Doğu Anadolu'da başlayacak ardından 14 Kasım günü Bolu dolaylarına kadar gelecek. Peki, İstanbul hava durumu nasıl olacak? İstanbul'a kar yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahmin raporlarını yayınladı.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre en son bir aydır mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları 6 -12 derece arasında düşecek. Soğuk havanın etkisiyle birlikte Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimleri Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusu ile İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.

Türkiye'de beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise Erzurum'da 1-2 derece, İstanbul'da 9-10 derece, Ankara'da 6-7 derece, Antalya ve Adana da 16-17 derece, İzmir'de ise 11-12 Derece olarak açıklandı. Gece saatlerinde ise en düşük sıcaklıkların yurdun iç kesimlerinde 0 derece ve altına düşmesi bekleniyor. 

DOĞU KARADENİZ VE GÜNEYDOĞU'DA KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen son bilgilere göre bugün etkili olan sağanak yağış çarşamba günü de etkisini sürdürecek. Doğu Karadeniz ve Güneydoğu'da yağış toplamının metrekarede 100 kilograma kadar ulaşması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bu nedenle vatandaşlardan su baskını sel ve heyelan gibi doğa olaylarının yanı sıra yüksek kesimlerde kardan dolayı oluşan buzlanma ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmalarını istedi. Ayrıca Mardin Diyarbakır Şırnak Siirt Batman Şanlıurfa ve Elazığ'ın doğusunda kuvvetli sağanak yağış beklendiği belirtildi.

BUZLANMALARA KARŞI DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bayburt Erzurum ve Gümüşhane dekar Bitlis Bingöl Muş Erzincan ve Tunceli'nin doğusunda yağmur ve Karla Karışık Yağmur beklendiğini belirtti. Kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek buzlanma ve olumsuz durumlara karşı vatandaşlar uyarıldı.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü meteoroloji son dakika hava durumu son dakika istanbul hava durumu ankara hava durumu son dakika hava durumu meteoroloji hava durumu kar uyarısı