Meteorolojiden turuncu uyarı! Yurdun batısında sıcak günler başlıyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre ilerleyen günlerde yurdun Batı bölgelerinde sıcaklık hissedilir derecede artacak. Başta Aydın, İzmir, İstanbul, Muğla, Antalya ve Adana olmak üzere sıcaklıklar mevsim normallerinin çok üzerinde çıkacak ve hava sıcaklıkları hafta sonu 40 dereceyi aşacak. Aydın'da hafta sonu 44 derece sıcaklık görülürken Muğla'da ise 40 derece sıcaklık olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni değerlendirmelere göre hafta başında hissedilir derecede artmaya başlayan hava sıcaklıkları ilerleyen günlerde daha da artacak. Özellikle yurdun batı ve Akdeniz Bölgesi'nde sıcak hava mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

1 hafta boyunca sıcaklıklar tavan yapacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının tekrar artacağı ve önümüzdeki 1 hafta boyunca ise ülke genelinde mevsim normallerinin 6 10 derece üstünde edeceği ifade edildi. Cuma günü batı bölgelerde beklenen hava sıcaklıkları 35 ila 40 derece arasında değişirken etkili olan sıcaklık hafta sonunda da sürecek.

Aydın'da 44 Antalya'da 40 derece sıcaklık bekleniyor

Cumartesi günü Aydın'da hava sıcaklığının 44 derece olması beklenirken Muğla ve Antalya da ise 40 derece sıcaklık bekleniyor. Yetkililer bu hava sıcaklıklarını değerlendirirken Mayıs ayının rekoru olacağını açıkladı.

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak

İstanbul'da hava durumu ise cumartesi günü 35 derece olacak. Pazar günü ise İstanbul'da sıcaklık 33 derece civarında olacak.
 

meteoroloji hava durumu