Meteorolojiden Son Dakika Uyarısı! Yarına Dikkat!

TAKİP ET

Meteoroloji tarafından yapılan son uyarılar çerçevesinde Suriye üzerinden gelen bir toz bulutunun etkili olacağı bilgisi paylaşıldı.

Meteoroloji tarafından yapılan son uyarılar çerçevesinde Suriye üzerinden gelen bir toz bulutunun etkili olacağı bilgisi paylaşıldı. 

Meteoroloji Kilis İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar sonrasında hava durumu hakkında bir son dakika bilgisi paylaşıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ölçümlerin ardından son zamanlarda Suriye üzerinden bir toz bulutunun hızla Türkiye sınırları içerisine girmeye başladığı öğrenildi. Konu hakkında özellikle Suriye sınırında bulunan illere bazı uyarılar yapıldı. 

Kilis meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda Suriye sınırından gelen toz bulutunun esen rüzgarla birlikte Kilis kent merkezi ile bazı ilçelerde etkili olmaya başladığı ifade edildi. Toz bulutu esen rüzgarla birlikte zaman zaman etkilerini artırmaya başladı. Etkisinin artması ile birlikte şehirde görüş mesafesinin açısı düşmeye başladı. 

Yapılan ölçümler ve değerlendirmeler sonrasında toz bulutunun etkisini özellikle yarın öğlen saatlerinde artırması bekleniyor. Sadece Kilis değil toz bulutunun yönelim açısına bakıldığı zaman Şanlıurfa ilini de etkilemesi bekleniyor. Özellikle güney bölgesinden esen rüzgarın şehir merkezini etkilediği gibi Akçakale Siverek, Viranşehir, Harran ve Ceylanpınar bölgelerinde de son derece etkili olması bekleniyor. Etkinin artarak devam edecek olmasından dolayı uzmanlar yaşlı ve çocukların etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Özellikle solunum yolu hastalıkları olan vatandaşlara bu konuda özel olarak uyarı yapıldı. Toz bulutunun etkisini birkaç gün belirli aralıklarla devam ettirmesi bekleniyor. 

kilis şanlıurfa meteoroloji toz bulutu