Meteoroloji'den Soğuk Hava Dalgası Uyarısı! Hafta Sonu Hava Nasıl Olacak?

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu haritalarıyla vatandaşlar soğuk havaya karşı uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumu haritalarıyla vatandaşlar soğuk havaya karşı uyarıldı. Soğuk hava dalgasının etkisine girecek olan ülkemizde yağışların tüm yurdu etkilemesi bekleniyor. İstanbul’da hava sıcaklığının hafta sonu 10 derecenin altına düşeceği tahmin ediliyor. Başkent Ankara’da ise yağışların karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Baharın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının yükselmesini bekleyen vatandaşlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen soğuk hava dalgası haberiyle hayal kırıklığına uğradı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının hızla düşeceğini ve tüm yurdu etkisi altına alacak yağışların etkili olacağını bildirdi. Hava sıcaklıklarındaki düşüşün 4 ila 8 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün vatandaşlara yönelik uyarısında şu ifadelere yer verildi:

“Hava sıcaklıklarının hafta boyunca mevsim normallerinin altında olacağı tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın, olumsuz hava koşullarına karşı (İç ve yüksek kesimlerde zirai don, sağlık problemleri, yüksek rakımlı yerlerde kar yağışları) dikkatli ve tedbirli olması, meteoroloji tarafından yapılacak uyarı ve hava raporlarını takip etmesi gerekmektedir.”

Ülkemizin, kış mevsimini aratmayacak bir hafta sonu geçireceği tahmin ediliyor. Soğuk hava dalgası, karla karışık yağmur ve sağanak yağışların yurdumuzun genelini etkilemesi bekleniyor.

meteoroloji soğuk hava dalgası hafta sonu yağış son dakika