Meteoroloji'den Peş Peşe Uyarılar! Şiddetli Geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yaparak son hava durumu tahminlerini yayınladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son hava durumu raporuna göre yurdun bazı bölgelerinde soğuk hava ve don bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin kuzey ve Doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Van’ın doğusu, Hakkari, Rize ve Artvin çevrelerinde yağış bekleniyor. Beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri Hakkari ve Van'ın doğusunda Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu ve güneyinde ise yer yer Sis ve pus hadisesi beklenirken iç Ege Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında yer yer sisli Lisesi'nin yanı sıra buzlanma bekleniyor.

BATIDA ARTIYOR, DOĞUDA AZALIYOR

Hava sıcaklıkları batı ve iç kesimlerde 3 ile 6 derece arasında artacak Can Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ile 4 derece azalacak.

ŞİDDETLİ RÜZGAR YOK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı tahminlere göre rüzgar ise genellikle kuzey ve Kuzeybatı Doğu Anadolu'nun doğusunda Güney ve güneybatı yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esecek.

ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre İç Ege Göller Yöresi İç Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve Gece saatlerinde hafif yar yar orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü zirai don olayının beklenmesi nedeniyle bölgede tarımla uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini söyledi.

meteoroloji son dakika hava durumu hava durumu son dakika meteoroloji son dakika