Meteoroloji'den Peş Peşe Hem Kar Hem Fırtına Uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi'nde yarın öğle saatlerinden itibaren rüzgarın Kuzey yönlerden fırtına şeklinde esmesi beklendiğini duyurdu. Ayrıca Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre Uşak ve çevresinde yarın öğle saatlerinden itibaren etkili ve yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge tahmin ve erken uyarı merkezinden yapılan son dakika açıklamasına göre yarın öğle saatlerinde Rüzgar bölgesinde bulunan İstanbul Edirne Kırklareli Tekirdağ Sakarya Kuzey yönlerden fırtına İstanbul'un Kuzey kesimlerinde ise zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde esmesi ne beklendiği belirtildi. Yapılan açıklamanın devamında çarşamba sabah saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına etkisini kaybetmesinin beklendiği belirtilirken oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

UŞAK VE ÇEVRESİ İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre öğle saatlerinden itibaren Uşak ve çevresinde şiddetli olmak üzere 8 10 santimetre Yükseklerde ise 17 santimetre kalınlığında kar yağışı beklendiği belirtildi. Kar yağışı çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetti yine ulaşımda aksamalar başta olmak üzere birçok olumsuzluğa karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

4 İL İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 12 Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre yarın sabah saat 06.00 dan çarşamba günü hangi saate kadar Erzurum Erzincan Kars ve Ardahan genelinde şiddetli fırtına beklendiği belirtildi.

 

meteoroloji son dakika uyarı hava durumu kar kar uyarısı