Meteoroloji'den Önemli Uyarı! 12 Mart Salı Hava Durumu Nasıl Olacak?

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 Mart Salı günü hava durumu hakkında önemli açıklamalar yaptı. Yurt genelinde bugün sıcaklıkların düşeceğini belirtildiği açıklamada yağışların etkili olacağı duyuruldu. Bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul'da ise şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sonra hava durumu tahminlerine göre Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı belirtildi. Ege Marmara Batı Akdeniz İç Anadolu'nun kuzeybatısı Batı Karadeniz ve orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Osmaniye ve Adana çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren yağışlar Trakya kesimi Çanakkale İstanbul ve İzmir çevreleri ile Balıkesir'in Kuzey kıyıları Aydın'ın kıyı kesimleri Edremit Körfezi’nde Kuvvetli şekilde olacak. Gece ve Sabah saatlerinde iç ve Doğu kesimlerde sis ve yer yer pus bekleniyor. Doğu kesimlerde ise don ve buzlanma olayı olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Yağışlı hava sistemiyle birlikte hava sıcaklıklarının Batı kesimlerde 2 ile 4 derece arasında azalacağı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtildi.

 

son dakika haber meteoroloji hava durumu hava durumu son dakika