Meteoroloji'den Kritik Uyarı: "Tedbirli ve Dikkatli Olunmalı"

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Anadolu Bölgesi'nde 4 il için kuvvetli Rüzgar yağış buzlanma ve çığ uyarısı yapıldı. Diyarbakır Batman ve Şırnak'ın bazı ilçeleri içinde meteoroloji tarafından kuvvetli yağış uyarısı geldi.

Meteoroloji 14. bölge müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada varmış Hakkari ve Bitlis çevrelerinde havanın kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Bölgede hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklemezken Rüzgar Güney'den yar yar orta şiddette esecek. Bölgede en düşük hava sıcaklığı ise bitmişse 0 0'ın altında olmak üzere Van'da 1.3 Hakkari'de 2 derece olarak ölçüldü. Bölgede bugün günün en yüksek sıcaklığı manda 8 Hakkari'de Bir Bitlis'te 3 ve Muş'ta 2 derece. Hala Van Gölü'nde parçalı ve az bulutlu Rüzgar kuzey ve kuzey doğu zamanla kuzeybatıdan 2 ila 4 şiddetinde esecek.

Bingöl ve Muş'un Güney kesimleri ile Bitlis Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı beklenirken bölge genelinde yer yer şiddetli Rüzgar beklendiğinden doğalgaz ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması istendi. Aynı zamanda da öyle genelinde buzlanma ve yüksek kesimlerde çığa karşı vatandaşları tedbirli ve dikkatli olması isteniyor.

3 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Batman Diyarbakır ve Şırnak'ın bazı ilçeleri içinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji 15 Bölge Müdürlüğü Diyarbakır bölge tahmin ve uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada Diyarbakır Ergani Dicle Kocaköy Hazro Lice Kulp Eğil Çermik Ergani ve Çüngüş ile Batman'ın Kozluk ve Sason, Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiği belirtildi.  şiddetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek su baskını ani sel heyelan ulaşımda aksamalar ve yağış anında kısa süreli şiddetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

 

meteoroloji son dakika hava durumu hava durumu son dakika bugün hava nasıl olacak son dakika hava durumu