Meteorolojiden Korkutan Uyarı! Hava Sıcaklıkları Ülke Genelinde 10 Derece Birden Düşüyor...

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son hava tahminlerine göre hava sıcaklıklarında kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 10 derece arasında azalma görülecek. Ülkemizin diğer bölgelerinde ise hava sıcaklıklarında herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son hava tahminlerine göre hava sıcaklıklarında kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 10 derece arasında azalma görülecek. Ülkemizin diğer bölgelerinde ise hava sıcaklıklarında herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Trabzon, Bartın, Rize, Zonguldak çevrelerinde ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak yağışlar görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ülkemiz genelinde yaptığı son hava tahmin raporuna göre ülkemizin iç, kuzey ve doğu kesimlerinde hava parçalı bulutlu, yer yer ise çok bulutlu olacak. Marmara Bölgesinin doğu kesimleri, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesinin kuzey ve batı kesimleri ve İstanbul, Eskişehir, Ankara, Çankırı ve Sivas çevrelerinde ise hava, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.  Ülkemizin diğer bölgelerinde ise hava parçalı ve az bulutlu olacak.

Meteoroloji tarafından yapılan hava tahmin raporunda şu ifadelere yer verildi:

“Hava sıcaklıkları ülkemiz genelinde geçtiğimiz hafta sonundan beri mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerindedir. Ancak batı bölgelerimizden başlamak üzere iç kesimler, Cuma günü ve hafta sonundan itibarende doğu bölgelerimizde hava sıcaklıkları 10 derece düşecek. Sıcaklıklardaki bu düşüşle birlikte hava sıcaklıkları mevsim normallerine düşmüş olacak. İç ve doğu kesimlerde ise mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. Serin ve yağışlı havanın hafta sonu itibariyle kuzey kesimlerde etkisini sürdürmesi bekleniyor.”   

meteoroloji hava tahmini sağanak yağış