Meteorolojiden kar uyarısı: Pazar günü başlayacak, birçok ilde kar yağışı olacak

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu paylaştı. Pazar günü itibariyle İç Anadolu Bölgesi'nde görülmesi beklenen kar yağışı hafta başı itibariyle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da da etkisini arttıracak.

Soğuk hava ülke genelinde etkisini arttıracak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü paylaştığı son hava durumu tahmini raporuna göre pek çok ilde kar yağışı uyarısına yer verdi.

Cumartesiden itibaren kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, akşam vakitlerinde ise Trakya kesimi için, gece vaktinde ise Marmara'nın doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Düzce çevre illerde yağmurlu, diğer illerde ise az bulutlu ve açık geçeceği ifadeleri yer aldı. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde ise sis görülecek.

Cumartesi günü için ise hava durumunda önemli bir değişiklik olmayacağı, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'da ise mevsim normallerinin üzerinde seyrediceği, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde olması tahmin ediliyor.

Pazar günü itibariyle ise İç Anadolu bölgesinde kar yağışı başlayacağı ve Bolu, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Sivas, Kastamonu ve Çankırı'da kar yağışının etkili olacağı ifade edildi.

Pazar günü Marmara Bölgesi'nde yağışların olması tahmin edilirken hava sıcaklığı ise mevsim normallerinde olacak.

KAR YAĞIŞININ GÖRÜLECEĞİ İLLER

Pazartesiden itibaren ise kar yağışı Güneydoğu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerini etkisi altına alacak. Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Sivas, Tokat, Çorum, Kastamonu ve Bolu'da kar yağışları olacağı sıcaklığın eksileri göreceği ifade edildi.

Kar yağışı salı günü itibariyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini arttırırken Batı’da ise mevsim normallerinde olması tahmin ediliyor.

Çarşamba günü karın etkisini tekrar göstereceği ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu’yu terk ederek Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Ardahan, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Çankırı, Kastamonu, Karabük ve Bolu'da etkisini gösterecek.

 

Meteroloji kar iller