Meteoroloji'den İstanbul'a Önemli Uyarı! Sıcaklık 40 Dereceyi Bulacak

TAKİP ET

İstanbul'da bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları daha da artacak. Meteoroloji'den gelen uyarıda hafta sonu sıcaklıkların 35 ila 40 dereceye kadar ulaşacağı belirtildi.

İstanbul’da bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları daha da artacak. Meteoroloji’den gelen uyarıda hafta sonu sıcaklıkların 35 ila 40 dereceye kadar ulaşacağı belirtildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da bir süredir mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artışını sürdüreceği ve hafta sonunda daha da artış göstererek 35 ila 40 dereceyi bulacağı belirtildi.

ÖĞLE SAATLERİNE DİKKAT

Yapılan son tahminlerde, bugün İstanbul’da parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklık 22 ila 32 derece arasında seyrederken öğle saatleri sonrasında hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi bulacağı belirtildi. Yarından itibaren sıcaklıkların daha da artış göstereceği kentte rüzgar hızının hissedilebilir oranda olması bekleniyor. İstanbul’da yarın en düşük sıcaklık 24, en yüksek sıcaklığın ise 33 derece olması bekleniyor. 

HAFTA SONU İÇİN ÖNEMLİ UYARI

Cuma günü de hava sıcaklıklarında aynı durum beklenirken, sıcaklığın en düşük 23 en yüksek 33 dereceyi bulması tahmin ediliyor. Hafta sonu ise az bulutlu olarak devam eden havanın yerini güneşe bırakması bekleniyor. Cumartesi ve Pazar günü en düşük sıcaklığın 24 en yüksek sıcaklığın ise 35 dereceyi bulması tahmin ediliyor. 

 

istanbul uyarı 2 ağustos 2017 hava durumu meteoroloji genel müdürlüğü hava sıcaklığı 40 derece