Meteoroloji'den Çok Acil Uyarı! Çok Şiddetli Geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika hava durumu uyarısı ile bazı illerde şiddetli sağanak yağış ve rüzgar beklendi Ayrıca karın da kapıda olduğu belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında.; "Yağışların; Doğu Akdeniz ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Balıkesir’in kuzeyi, Bursa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Adana çevreleri ile Mersin’in doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye geneli parçalı ve çok bulutlu Marmara Akdeniz Ege İç Anadolu Karadeniz Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Doğu Anadolu ile Erzurum Giresun Kars Bingöl Ardahan Mardin ve Diyarbakır çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışlar Güney Ege kıyıları ile Akdeniz kıyılarında gökgürültülü sağanak oğu Anadolu'nun kuzey doğu Karadeniz'in iç kesimleri Kırklareli Edirne Tekirdağ İstanbul'un Batı kesirleri Çanakkale'nin iç kesimleri ile Balıkesir çevrelerinde Karla Karışık Yağmur ve kar şeklinde olacak. Beklenen yağışların İstanbul Doğu Akdeniz Kocaeli Kırklareli'nin kıyı kesimleri Yalova Bursa Balıkesir’in kuzeyi Kilis Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinde Kuvvetli ve çok şiddetli olması bekleniyor. Ayrıca bu sabah ve Gece saatlerinde iç ve Doğu Anadolu'da yer yer sis ve pus hadisesi yaşanacak.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Ülkemizin kuzeybatısında iç kesimlerinde hava sıcaklıklarının 2 ila 5 derece azalması beklenirken diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle Güney ve Güneydoğu ve Kuzeybatı kesimlerde kuzey ve Kuzeydoğu hafif arasıra orta kuvvette Kuzey Ege ve Marmara kıyılarında kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu meteoroloji hava durumu istanbulda hava durumu istanbula kar yağacak mı