Meteoroloji Uyardı: Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika uyarısı yayınladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Suriye'den gelen toz bulutu nedeniyle Kilis ve Şanlıurfa illerinde vatandaşların dışarıya çıkmaması istedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle yaşlı çocuk ve solunum sorunu olanların zorunda olmadıkları durumlarda dışarı çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda Suriye'den gelen toz bulutunun Kilis kent merkezi ve ilçelerinde hayatı olumsuz etkileyeceği belirtildi. Meteoroloji Kilis İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Suriye üzerinden gelen toz bulutu güneyden esen rüzgarla kent merkezi ve bazı ilçelerde etkisini gösterdi.

Toz bulutunun yoğunluğu giderek artarken görüş mesafesinin düştüğü öğrenildi. Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre toz bulutu Yarın da kentte etkisini sürdürmeye devam edecek.

ŞANLIURFA’YA DA UYARI

Kilis’in yanı sıra Şanlıurfa ve ilçelerinde de toz bulutu hayatı bugün olumsuz etkiledi. Bu sabah saatlerinden itibaren Suriye üzerinden gelen toz bulutu güneyden esen rüzgarla Şanlıurfa kent merkezi ve özellikle Akçakale Siverek Viranşehir Harran ve Ceylanpınar ilçelerinde etkili oldu. Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere toz bulutunun Yarın da kentte etkili olmaya devam edeceği belirtildi.

'ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları Yarın gerekli olmadıkça yağışlı çocuk ve solunum sorunu olanların toz bulutunun olduğu saatlerde dışarıya çıkmaması gerektiği yönünde uyarılarda bulundu.

meteoroloji uyarı toz bulutu kilis şanlıurfa meteoroloji son dakika son dakika uyarısı son dakika haberi