Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağış Geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son değerlendirmelere göre bazı illerimizde sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son değerlendirmelere göre bazı illerimizde sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul’da ise öğlen saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Sağanak yağışın etkili olmasının beklendiği diğer illerimiz ise Giresun, Eskişehir, Kütahya, Ankara, Çankırı’nın çevreleri ve Van’ın doğu kesimleri.

Ülkemizin kuzey kesimlerinde parçalı bulutlu, Batı Karadeniz, Marmara, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Eskişehir, Kütahya, Giresun, Ankara, Çankırı’nın çevreleri ve Van’ın doğu kesimlerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Diğer bölgelerimiz için yapılan tahminlerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise genellikle batı ve güneybatı, ülkemizin kuzeybatısında zaman zaman kuzeyli taraflardan hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

meteoroloji sağanak yağış gök gürültülü sağanak yağış hava sıcaklığı son dakika haber