Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağış Etkili Olacak

TAKİP ET

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bölümünde sağanak yağış etkili olacak.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bölümünde sağanak yağış etkili olacak. Sağanak yağış Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Ege’nin kuzey kesimlerinde etkili olacak. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir düşüş beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz, Marmara, İç Anadolu’nun kuzey batısı, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Yozgat, Çorum, Kırşehir, Kırıkkale, Van, Hakkari, Amasya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Doğu Toroslar’da sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Kıyı Ege’de öğlen saatlerinden itibaren Kıyı Ege’de rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.    

Mevsim normallerinde seyredecek hava sıcaklıklarında önemli bir düşüş beklenmiyor. Rüzgarın ise güney ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği, öğlen saatlerinden itibaren ise Kıyı Ege’de kuvvetli rüzgarın etkili olacağı tahmin ediliyor.

meteoroloji sağanak yağış Kıyı Ege son dakika haber