Meteoroloji Uyardı! O Günlerde Sakın Sokağa Çıkmayın

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son hava tahminlerine göre sıcaklıklarda yaşanacak olan ani artış ve sert düşüşler nedeniyle kalp ve damar rahatsızlığı bulunan vatandaşların tehdit altında olduğunu söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi ve çevresinde bu hafta içerisinde sıcaklıklarda ani düşüş beklendiğini duyurdu. Sıcaklıklarının İstanbul'da 10 derece birden azalması beklenirken özellikle kalp ve damar hastaları dikkat etmeli.

Meteoroloji Uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen konu hakkında yaptığı açıklamada soğuk havanın kalbi olumsuz etkileyebileceğini belirterek, "Kalp soğuk nedeniyle vücut sıcaklığını koruyabilmek için daha fazla kan pompalamaya başlar. Bunun sonucunda da vücut daha fazla oksijene ihtiyaç duyar. Diğer yandan da soğuk hava damar büzüşmesine neden olur ve kalbin kan akımını bozar. Ayrıca yüksek tansiyon hastalığı olan kişiler için de ek problemler doğabilir."  ifadelerini kullandı.

KALP KRİZİ RİSKİ 3 KAT FAZLA

Meteoroloji uzmanı nın yaptığı açıklamaya ek olarak yapılan araştırmalarda kış aylarında kalp krizi geçiren hasta sayısının 3 kat daha arttı ortaya çıkmıştır. Özellikle Soğuk havalarda ve rüzgarlı havalarda ani ve sert düşüşlerin yaşandığı günlerde kalp ve damar hastalarının mümkün olduğunca Sokağı açıklaması ve gereklilik halinde de soğuktan koruyacak şekilde su geçirmeyecek kıyafetler giymesi öneriliyor.

RÜZGARI ARKANIZA ALIN

Kalp ve damar hastalığının Soğuk havalarda dışarı çıkmak zorunda kalmaları durumunda ise mutlaka Rüzgarı arkasına alarak yürümeleri ve krizi riskini Bu sayede mümkün olduğunca en aza indirmeleri gerekiyor.

SOĞUKLAR NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul'da hava sıcaklıkları Perşembe günü 10 derece birden düşecek. Bu düşüş Siz sadece bir gün sürecek ve ardından yerini pastırma sıcaklıklarına bırakacak. Pastırma sıcakları boyunca İstanbul'da hava sıcaklığı 22 24 derece civarında seyredecek.

 

 

 

meteoroloji hava durumu sıcaklık ani düşüş soğuk kalp krizi kalp ve damar hastaları